Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Hyttekos og seminar

Hei og hopp.

Dette har vært en kjempefin uke. I skoletimene har vi hovedsakelig jobbet med seminaret, som vi kommer tilbake til senere.

dsc05494

På tirsdagen var vi så heldige at det var kinaklassen som dro på overnattingstur. Turen var lagt til Standalhytta, en hytte som hele skolen besøkte i starten av skoleåret. Da vi kom fram, var det først litt avslapping rundt omkring på hytta, før det var tid for program som Michael, Morten og Julie hadde fikset på forhånd. De hadde planlagte forskjellige poster med ulike aktiviteter som støvelkast, rollespill, IQ-test, brettspillet Alias, snøballkasting, snøballveiing og vedstabling. Dette var da en konkurranse som Amalie, Kristian, Frida og Maja vant. Gratulerer til dem. Like etter middagen var det skattejakt som stod på programmet. Her skulle vi til hundehuset, grillen, vedhuset, vannet, porten og badstua. Ved hver post fant vi en lapp med et virrvarr av omstokkede bokstaver. Da alle postene var besøkt, skulle lagene sette sammen ordene til en setning som førte til skatten (som forøvrig lå i mikrobølgeovnen). Også denne konkurransen ble vunnet av Amalie, Kristian, Frida og Maja, som tydeligvis var i slaget denne dagen. Gratulerer til dem nok en gang. Resten av kvelden ble brukt til ulike spill, hyttekos, og badstue med snøbading.

dsc05508

Onsdagen begynte tradisjonen tro med morgensamling der vi sang Pokemon-låta, og hørte på Karl-Inge, astmaungen sjæl, fortelle om astma. Dagen etter dro noen få ned til fjorden, mens resten ble igjen på hytta og tok seg til ulike aktiviteter som for eksempel papirbretting og leking i snøen. I to-tida var det tid for å forlate området da Sunnmøre Folkehøgskole prøvde å innta hytta, noe som beklagelig nok for SUFH betydde at vi ikke fikk anledning til en eksemplarisk utvask i typisk kinaklassestil. Livet er hardt.

På torsdag var det generalprøve før lørdagens kinaseminar, og det viste seg at de fleste var vel beredt. Det eneste som manglet var filmgruppen, som jobbet hardt helt frem til natt til lørdag for å bli ferdige.

dsc_0009

Endelig kom den etterlengtede lørdagen, og det var nå  vår tur til å dele klassens reiseopplevelser med resten av skolen. Vi samlet oss 09:50 for noen siste beskjeder, før det hele braket løs. Ola og Ellen Marie var de to heldige som holdt seminarintroduksjonen, mens vi andre gikk til postene våre, og gjorde oss klare. Gjennomføringen av programmet gikk fint. Vi fikk gode tilbakemeldinger fra de aller fleste, og det virket som om vi hadde et solid opplegg. Vi avsluttet hele seminaret med den fantastiske kinafilmen som Amalie og Markus gjorde en helt utrolig bra jobb med å lage. Creds. Kinacreds. Lørdag kveld var det 2. etasje som hadde elevkveld med tema “pensjonistaften”. De fleste på skolen ble overrasket da det viste seg at de hadde invitert eldre mennesker til å komme på besøk. Underholdningen var allsang, dagsrevy, historie fra Petra (tidligere ansatt ved Møre FHS), dans og ulike konkurranser som strikkestafett, kamferdropsspytting  og garnnøste-nøsting.
Til slutt var det is og kos i peisestova. Kos er kos.

Klemz fra Julie&Maja.

Klassealbum 2012/2013

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.