Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 39. – 19.mars, Litt museum, mye shopping og mye show.

20130319-img_0310

Dag tre i Shanghai har vært en dag fylt med felles program for hele klassen. Dagen har bestått av farting med metro, litt shopping i et turistområde, museumsbesøk, litt mer shopping i et annet turistområde og et imponerende akrobatikkshow som avslutning.

Vi forlot hotellet i strålende solskinn, og vi merket at vi gruer oss litt til å komme tilbake til det kalde Norge. Vi tok metro til Yuyuan Garden, som er et gammelt bystrøk i Shanghai, med noen templer til ære for byguden og lignende. Det er også masse forskjellige butikker der for turister, blant annet noen store smykkebutikker. Etter en liten tur til en park i midten spredde klassen seg utover for å gå i de koselige gatene og titte i de ulike butikkene som fantes der, og store deler av klassen fortsatte med et like høyt pengeforbruk som dagene før.

20130319-dsc_5562

Neste punkt på programmet var en tur til byplanleggingsmuseet i Folkets park. Dette museet viste hvordan Shanghai har sett ut, ser ut i dag og vil se ut i fremtiden. Det store høydepunktet var nok den store modellen de hadde av sentrum, den var svært detaljert og er en av de største i verden. (Den var inntil nylig verdens største, men er nå forbigått av modellen i Chongqing.) De hadde også mange andre mindre modeller som viste andre deler av byen. Det var litt varierende interesse for byutvikling i klassen (hvis du vil studere byutvikling anbefales et besøk), men omsider hadde alle klart og rive seg løs fra modellene og vi kunne dra for å spise lunsj.

20130319-dsc_5589

Etter lunsj ble klassen delt i to grupper. En god del av klassen vår er ivrige fotografer. Og mange (les: åtte elever) valgte dermed å bli med Haibiao til et marked som het Camera City. Hva de selger der kan dere nok gjette ut i fra navnet, og her kunne de kamerainteresserte kinaelevene sikle over fancy og dyrt (men ikke så dyrt som i Norge) kamerautstyr. Resten av klassen ble igjen på folkets plass, der det under bakken lå et stort senter med masse butikker. Det store flertallet av dem solgte sko og jenteklær, så det var litt kjedelig for oss få av gutta som ble igjen der. Men det greit, for det gikk også an å utforske handlegatene rundt. Regnet som hadde begynt å falle ned fra himmelen gjorde imidlertid sitt til at de fleste holdt seg innendørs.

Klassen møttes igjen i et område som het Tianzifang. Tianzifang er et gammelt industri- og boligområde som egentlig skulle rives, men det ble bevart, og fyltes etter hvert opp med kunstgallerier og slikt. I dag finner du masse rare butikker her, men de selger generelt litt mer spennende og ordentlige ting en de vanlige turistfellene, og hele området har en egen bohemaktig stil jeg ikke har sett noen andre steder i Kina. Klassen brukte flere timer på å gå rundt i gatene her, og det ble nok svidd av enda mer penger. Etterpå spiste vi middag i nærheten sammen med noen av eleven fra animasjonslinja (som altså for tiden også befinner seg i Shanghai), og under måltidet fikk vi det blant annet mulighet til å smake på frosk.

20130319-img_0321

Dagen ble avsluttet med et variert akrobatikkshow. Noen av numrene var ganske vanlige, som slangemennesker, tallerkenspinning, sjonglering og lignede. Men det var noen nummer som var ganske originale og imponerende gjennomført. Blant disse var både rulleskøyter med høye løft, svingning etter tenna, en bedre kjærlighetshistorie enn Twilight og et sykkelnummer med ti damer på samme sykkel. Det mest imponerende var likevel det siste nummeret, som var flygende motorsykler. På det meste var det fem motorsykler som føyk rundt inne i et lite metallbur, og det var ganske utrolig at ingen traff hverandre. Det var en minneverdig avslutning på dagen.

20130319-dsc_5773

–   Knut.

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.