Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 37. – 17. mars – Ankomst Shanghai

20130317-dsc_5429 20130317-dsc_5430

I dag startet dagen på tilsvarende måte som i går, og det med frokost innkjøpt av Super Sumin i hostellets nedlagte restaurant. Brød (BRØD!) fra et bakeri i nærheten, en samling av pålegg og banan fra et supermarked, heller ikke så langt unna. Mye ble ikke spist opp siden undertegnede nesten forsov seg fra det som skulle skje resten av dagen, nemlig avreise med tog til Shanghai.

Shanghai, Shanghai, Shanghai. Kinaturens siste stoppested kommer med blandede følelser for mang en småsliten kinaelev etter hele 37 dager på reisefot. Mange har gledet seg til Shanghais mange innbydende butikker og storbyliv, og noen har sett på det som et av høydepunktene på den innholdsrike turen vår. Samtidig har en voksende følelse av lengsel til alt kjært som finnes hjemme i Norge, enten det måtte være norsk mat, familie, kjærester, sin egen seng, eller andre elever på skolen, begynt å snike seg inn i de ellers så turglade elevene i klassen.

20130317-dsc_5398

Vel framme i Shanghai, etter fin tur på førsteklasses tog, skulle vi finne fram til hostellet vårt. Men det er ikke bare bare i en storby som Shanghai. Tunge kofferter, bager og sekker måtte gjennom ymse billett- og sikkerhetskontroller. Undertegnede, som er eneste i klassen med bare sekk, koste seg godt i utallige trapper, og snurrebom ved billettkontroller. Jeg travet rett gjennom alt, og flirte og smilte godt når alle slet gjennom to metrobaner og togbytte. Sekk, sekk, sekk. ­Vel framme åt vi felles lunsj før vi resten av dagen var frie til å gjøre hva vi ville. Shopping, shopping, shopping. Restauranten vi spiste på lå i et veldig stort kjøpesenter, så veien til gode shoppingmuligheter var ikke lang.

20130317-dsc_5426

Selv dro jeg sammen med en stor del av klassen til The Bund Tailor Market, som er et stort marked der alle fikk dresser, kjoler, OLAbukser og sengetøy skreddersydd til seg selv. Selgerne kunne engelsk, stoffet var billig, og selgerne husket de hyggelige nordmennene fra Møre som kommer for å kjøpe dresser hvert år. Lite pruting var derfor nødvendig, men Super Sumin presset prisende enda lavere så de ”fattige studentene” ikke ble helt blakke. Selv om stoff og sying er billige tjenester i Kina, ble store summer brukt, og mang en kinaelev ble observert hastende til og fra minibankene i nærheten. Når alle var godt fornøyde med hva de hadde kjøpt/ markedet ble stengt, dro vi tilbake til kjøpesenteret for å spise middag og shoppe enda litt til. Nå er dagen omme, og slitne elever skal legge seg og busselalle. I morgen skal vi på nye eventyr med enda mer shopping, shopping, shopping. Og attraksjoner, de må vi ikke glemme. Enda ikke funnet en god sjokoladekake i Kina, gleder meg til Påsken…

5 dager igjen til påske, ses da.

Hilsen

Karl-Inge

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.