Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 29. – 9.mars, Sandstorm, den kinesiske mur og marked

20130309-dsc_0428

Halla folkens! Dag to i Beijing har kommet og gått, og for en dag det har vært!

Vi begynte dagen med en tidligere frokost enn i går, og var i bussen kl. 08:30. Bussturen til ”The Great Wall of China” var cirka to timer lang, og inkluderte ett stopp ved et supermarked for å skaffe oss lunsj for dagen. Vel fremme ved den kinesiske mur merket vi raskt sandstormen fra Mongolia som Sumin hadde advart oss mot, og den kraftige vinden gjorde det vanskelig for oss å gå til muren. Men vi fikk det til, som den fantastiske YOLO kinaklassen vi er.

20130309-dsc04004

I dag ble vi nok en gang møtt av trapper og atter trapper, og da noen fremdeles har gangsperre i beina etter turen i Wudangfjellet, ble det et kjært gjensyn. Det skal også sies at det ikke var så veldig lett for oss som ikke hadde gangsperre heller. Selv om en del av elevene i klassen var riktig kledd, var det likevel vanskelig å gå. Stien hadde ingen gjerder på sidene, og vinden kastet hele tiden sand i øynene våre mens den prøvde å dytte oss utenfor. Det er i sånne situasjoner det ikke hjelper så mye med høydeskrekk.

20130309-img_0046 20130309-img_0050

Muren har alltid vært en drømmedestinasjon for ganske mange i klassen, så en dum sandstorm skulle ikke hindre oss i å se og gå på en del av den 7000 kilometer lange muren. Vi besøkte totalt tre vakttårn, og ved det siste tårnet var det en kinesisk kar som solgte t-skjorter med teksten ”Walked on the Great Wall”, som selvfølgelig ble kjøpt av flere i klassen. Etter en lang diskusjon bestemte noen i gruppa seg for å ta et ”YOLO-bilde” på muren, og det sandstormen til tross. Så vi sa ”f*** Slogen”, og tok et langt mer hardcore ”YOLO-bilde” på muren. Seansen kan beskrives som kald. Veldig kald. Det tok derfor ikke lang tid før alle var på vei ned igjen tilbake til bussen. Så sa vi ha det bra til muren, og hei til den to timer lange bussturen tilbake til Beijing.

20130309-dsc_4283 20130309-img_0075

Hong Qiao Market var det neste på listen på programmet. Dette markedet er riktignok mindre og dyrere enn det vi skal besøke i Shanghai, men det var mange som benyttet muligheten til å handle noe billig. Riktignok med en god del pruting først. Her kan man finne alt fra perler til lommelykter, fra sko til Subway, og fra desperate kinesere som vil ha pengene dine til travle svensker. Vi var på markedet i cirka en time, og etterpå gikk vi til en restaurant for å spise middag. Middagen i dag var en buffet med kinesernes versjon av vestlig mat.

20130309-dsc_4289

Etter middag ventet noe alle gledet seg til, nemlig Kongfushow! Showet handlet om en historie relatert til Kongfu, og viste frem mange forskjellige kinesiske kampsportteknikker. Forestillingen var ubeskrivelig. Synging, dansing, våpen, flyving, trommer, ødelegging av pinner, drager og mye, mye annet. Mens noen av Kongfu-utøverne hoppet på hodet sitt, lå andre på skarpe kniver med flere personer oppå seg. Etter forestillingen, som varte i litt mer enn en time, hadde vi litt tid til å kjøpe suvenirer i teateret før vi kjørte tilbake til hostellet for en varm dusj.

20130309-dsc_4386

Hilsen Lena J

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.