Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 28. – 8.mars Beijing

20130308-dsc_3996

Hujiheisann, nå er vi altså i Beijing, og vi har tilbrakt dagen med å vandre i den fantastiske ”Forbudte by”, besøke videregående skole nr. 63, snoket i en antikvitetsgate og spist superdeilig mat. Må si dette har vært en fantastisk dag, og Beijing har utrolig mye å by på.

Vi sto opp og spiste frokost mellom kl. 8 og kl. 9, og så bar det til ”Den forbudte by”. Det ble et lite sjokk for oss å se alle turistene der, men hva kan man forvente på en plass som er så kjent. Alle turistene hadde også en egen stil, med sine utrolig fengende og matchende luer og hatter. Fikk også se et nært og kjært flagg, som dukket opp blant alle turistene (ahhh, vi er ikke de eneste fra Norge her!)

20130308-img_1477

Det er utrolig å se Den forbudte by, siden den bærer på så mye historie. Den ble bygget fra 1406 og sto ferdig i 1420, og har vært bolig for en rekke kinesiske keisere. Den siste keiseren ble tvunget til å flytte ut i 1924, og palasset ble åpnet for publikum i 1925. Mange av skattene i som opprinnelig var plassert i palasset har blitt fjernet, men noen står igjen. Palasset er et fantastisk skue, med tanke på at det er det største keiserpalasset som finnes, og rommer en mengde rom. Det var utrolig spennende å se hovedbygningene til palasset, men vi fikk ikke lov til å gå inn på grunn av det crazy gulvet som har blitt laget i en veldig lang og spesiell prosess, og ingen har klart å lage helt maken siden. Kjente også et stikk av frusterasjon da vi ble presset unna av skumle turister som skulle ha et glimt av hva som befant seg inne i bygningene, men herregud, vi har vært i ”Den forbudte by!”

20130308-img_1408

Jeg tror de fleste ble veldig slitne av å gå rundt i turistmassen i ”Den forbudte by”, derfor ble det deilig å spise lunsj på en fin restaurant. Det må nevnes at lunsjene her er det samme som en middag, så det blir deilig å komme hjem til Norge og spise deilig grovt brød med ”raudost” . Men det er fantastisk mat her i Kina, og jeg kommer til å vite en ting eller to mer om matlaging etter denne turen.

Etter lunsj besøkte vi videregående skole nr. 63. På skolen ble vi invitert inn til en beskjeden klasse med en litt nervøs lærer. Timen handlet om papercut, og der lærte vi om ulike papercut-motiv og hva de betydde. Vi prøvde også å bli litt kjent med elevene, men engelsken til elevene (og læreren) var ikke 100 %. Men det var en veldig hyggelig klasse, og det var gøy å møte noen på ”litt” vår egen alder.

20130308-img_1526

Da vi var ferdige med timen, gikk vi til formingsrommet for å lære litt kalligrafi. For min del ble arket mitt fylt med mine superdupre tegninger og kruseduller. Besøke endte med en basketballkamp, hvor Morten R., Frida, Petter, Kristian, Ester og Knut spilte mot fem en del (litt, masse, mye) bedre spillere fra skolen. Det ble et bittert nederlag for kinaklassen, så vi forlot skolen i skam, og søkte trøst i å vandre i en spennende antikkgate. Der var det butikker som solgte blant annet flotte malerier og kalligrafipenner og en hel del både rare og fine ting. Her måtte jeg bruke de fantastiske og selvsikre pruteegenskapene mine, og fikk kjøpt et fint maleri.

20130308-img_1582

Så bar det til en pekingand-restaurant, hvor vi fikk servert en rekke anderetter. Det var veldig godt og jeg ble helt stappa. Flere kinaelever omtaler det som turens beste måltid.

20130308-dsc_4267

Etter middag gikk turen tilbake til hostellet. De fleste er nok noe slitne, så ble en del avslapping på rommet. Andre valgte å tilbringe tid i baren (les: fellesarealet på hostellet) og andre vasket klær.  Etterhvert begynner det å bli sent, så nå bærer vi til sengs alle i hop.

Hælsen Sigrid

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.