Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 21. – 1.mars, siste dag i Xi’an

20130301-20130301_180830

I dag har vi hatt fri frem til kl 17:00, noen valgte å sove lenge, mens andre dro ut for å utforske byen. Det ble forskjellig frokost på alle, noen spiste på hostellet, mens andre endte på Pizzahut og Mc. Donald’s.

Bak trommetårnet fant vi noen fancy og koselige bakgater i det muslimske kvartalet, og de hadde masse småtteri man kunne kjøpe. Kristine har blitt en veldig flink pruter! Hun fikk et mahjongsett for 40 yuan, kosta egentlig 140 (noe hun er MEGET stolt over:D Hun har virkelig funnet sitt store kall.) Vi var en gjeng på fire som alle slåss om å gå sammen med Kristine for at hun skulle prute for oss. Vi fant også en fantastisk kalligrafibutikk hvor vi brukte nok penger på å få skrevet navnet vårt (som dessverre ikke ble 100 prosent riktig), og på å handle fine bilder. Vi fant mye annet morsomt, blant annet spisepinner, japanske kastekniver, skyggedukker, smykkeskrin, mahjong, kinesisk sjakk, og masse dilldall.

20130301-dsc_3371 20130301-dsc_3374

Da vi var ferdige prøvde vi å finne taxi, noe som viste seg å være helt umulig. Enten var de opptatt, eller så ville de ikke kjøre oss til hostellet. Etter en stund hørte vi en mann rope til oss om vi trengte taxi, vi bare ”yesyesyes” (vi var veldig kalde!), så sa han at det kostet 100 yuan. Vi syns det var litt dyrt, men tenkte ikke noe mer over det. Han viser oss til en svart normal bil, og vi bare ahaaaaa, pirattaxi! Så vi tok pirattaxi. Woho!

20130301-20130301_103539

Noen andre av klassens medlemmer har i dag vært og besøkt villgåspagoden. Den heter villgåspagoden fordi da den var ferdig bygd fløy det mange villgess over pagoden. Folk begynte da å prate om å spise gås, noe som er forbudt i buddhismen. Elevene som hadde vært her kunne fortelle om utspekulerte metoder for å skaffe seg studentbillett. Det er bare å gi dem nok penger til studentbillett og studentkortet, og så ikke si noe mer (kineserne er ikke alltid like villige til å godta studentkortene våre, som tidligere nevnt på bloggen). Etter at de fornøyd hadde kommet seg inn, var det en liten skuffelse å innse at billetten bare ga tilgang til det buddhistiske templet, og ikke til selve pagoden. Etter å ha gjentatt prosedyren fra tideligere kom hele to kinaelever seg opp i den noe skjeve pagoden, hvor de kunne nyte en fin utsikt over byen i alle himmelretninger.

20130301-dsc03376 20130301-dsc_3383

Andre elever dro ut for å besøke den ærverdige store moskeen, som er kjent for sin flotte arkitektur. Den ble oppført med keiserlig støtte på slutten 1600-tallet (Qing-dynastiet), og det er den største moskeen i det sentrale Kina. De kulturentusiastiske kinaelevene lot seg imidlertid ikke imponere, og uttalte at den ”så ikke ut som en moské, men mer tilfeldige veldig typisk kinesiske bygninger som er vendt mot Mekka”.

Ester skulle prøve å kjøpe seg bukse. Noe som utviklet seg til en interessant opplevelse! De lette etter en bukse som passet, noe som var litt vanskelig siden Ester er relativt lang i beina (hun rager høyere enn 180 cm for de uinnvidde). Rundt ti butikkansatte løp frem og tilbake med masse forskjellige bukser, og mens Ester var i prøverommet kom de inn for å hjelpe henne. De var så hjelpsomme at de kneppa opp buksa for henne, hjalp hun av med buksa, for så å hjelpe hun med å få på en ny bukse igjen!

20130301-20130301_105025

Etter alle dagens forskjellige utflukter møttes vi kl. 17:00 på hostellet, og gikk sammen bort til ”hot pot”-restauranten. Det var delte meninger i klassen om hva vi syntes om hot pot. Noen syns det var veldig godt, og spiste som aldri før. Andre savnet den ”normale” maten vi har spist her i Kina.

20130301-dsc_3415 20130301-20130301_184654

Da vi kom tilbake til hostellet merket Joakim at han har mistet kameraet i taxien han og noen andre tok tilbake til hostellet tidligere på dagen. Heldigvis så hadde de husket å få kvitteringen fra sjåføren, så han fikk det tilbake. (De som fulgte bloggen også i fjor husker kanskje at dersom man ikke har denne kvitteringen, og dermed også sjåførnummeret til taxisjåføren blir oppsporingen betraktelig mer komplisert, og den kan fort nærme seg den berømte nåla i høystakken. Det slapp vi heldigvis.)

Stort mer er det ikke å fortelle om dagens begivenheter, så da ønsker vi god natt her fra Kina (ja, det er faktisk tid for å legge seg her nå.)

Karoline og Kristine Embarassed

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.