Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 19. – 27.februar: 26 timers togtur fra Guiyang til Xi´an

20130226-2013-02-26-20-20-04

Hei alle blogglesere!

Dagen i dag har vært en av de mindre innholdsrike dagene her i Kina. Vi satte oss på et tog fra Guiyang til Xi’an i halv 8 tiden i går, og på dette toget skulle vi tilbringe mange timer. Det var en stund spekulasjoner om hvor lang tid denne turen faktisk ville ta, men til slutt skulle den vise seg å være hele 26 timer lang. Vel om bord i toget fant vi plass i sovekupeene våre, og for så å si hele Kinaklassen ble det en rolig kveld med blant annet kortspill og boklesing.

20130226-2013-02-26-20-22-53 20130227-2013-02-27-20-43-44

På togreisen fikk vi i kinaklassen virkelig føle litt mer på hva det vil si å være backpacker i o store utland. Med en komfort som var så som så, et hull i gulvet som toalett (ganske interessant å benytte seg av dette når toget er i fart og rykker), tett og varm luft, og begrenset matutvalg i vel 26 timer, ble det klart for mange hvor høy standard vi er vant til. Det hele var likevel ikke et problem for noen av oss. Er man på tur, så er man på tur, og da er dette litt av sjarmen og opplevelsen som følger med i pakka. Togturen gikk derfor nokså smertefritt for seg, og elevene i klassen bega seg til ulike aktiviteter for å få tiden til å gå. For mange ble det timer med søvn, lesing og veggstirring, mens andre gikk litt mer kreativt til verks og satte i gang med å lage film. Hva slags film det er snakk om får dere rett og slett bare vente med å se. Har man sagt A trenger man ikke nødvendigvis å si B (hehe, tease), men en ting kan vi love dere, og det er at det er temmelig heftige saker det er snakk om. Sånn serr. Noen kom også i god kontakt med kinesere på togreisen, og det ble utveksling av norsk og kinesisk godteri, sjokolade, penger og mailadresser. Når norske myndigheter og utenriksvesen svikter med norsk-kinesisk brobygging, er det godt at landet vårt har Kinaklassen som tar ansvar. Våre erfaringer viser at det nytter bedre å dele ut seigmenn og melkesjokolade enn fredspriser.

20130227-img_0707

Tiden gikk raskt, og da klokken ble kvart på ni, rullet vi inn på togstasjonen i Xi’an. På forhånd hadde nok ingen av oss trodd at turen skulle gå så fort og enkelt, og vi tror de aller fleste i klassen hadde en koselig togtur. Etter en slik reise blir neppe fremtidige reiser med tog et problem, men før vi setter oss på et tog igjen, skal vi nyte noen ålreite dager i Xi’an.

Over og ut

Petter og Michael

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.