Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 18. – 26.februar Apekatter: lokale og oss hvite

Velkommen til bloggs kjære venner.

Atter en gang er kinaklassens eventyr nedskrevet i det digitale formatet og kinaklassen.com er oppdatert enda en gang.

Dagen i dag har vært av det relativt rolige slaget, men med innslag av retningsløs vandring, kake og apekatter.

20130226-img_0661

Dagen startet rolig rundt ni-tiden for oss som bodde på rom 1704, dusjen ble benyttet, dassen var fortsatt tett og frokosten ble inntatt i selskap av en større del av klassen vår.

Veien videre gikk tilbake til stedet vi hadde forlatt kun minutter tidligere, det var nemlig på tide å pakke sakene sammen og forlate hotellet i omtrent to timer. Det var to timer som ble brukt til masse forvirret vandring i byens gater, noen forsøk på å bli forstått på kinesisk og noen forsøk på engelsk, etter halvannen time klarte Ola og jeg til slutt å finne veien til supermarkedet som lå godt gjemt bak en forvirrende fasade, men dette var ikke noe vi klarte å gjøre før vi hadde fått spurt Sumin, tre kinesere og passert stedet tre ganger. Etter å ha handlet inn til togturen senere på dagen var bursdagsfeiring for Markus det neste på dagens agenda. Dette gikk ut på å synge bursdagssang, fortære kake og se på Markus puste og pese til lysene sluknet.

20130226-img_0540

Kaken overstått og bussen fylt med mennesker satte vi i vei mot apeparken ikke langt unna sentrum. Noe av det første som skjedde i det vi entret apeparken var at vi ble tatt bilde av som et eller annet dyr, det er noe vi har begynt å venne oss til, men å bli tatt bilde av i apeparken var nesten litt nedsettende.

20130226-img_0562

Inne i parken besøkte vi et tempel og som vanlig fortalte Sumin om det som var verdt å vite og enda litt til, det som underholdt mest var utrolig nok ikke Sumin, men to vanndammer hvor man kunne legge mynter på overflaten. Etter å ha oppholdt oss i templet i en times tid begynte vi å menge oss med de andre apene. Hvem som var sjefene var i midlertid ganske tydelig, og det var ikke oss bleikfiser i fra nord.

20130226-img_0672 20130226-img_0624

Nå sitter vi på toget og skal forsøke å holde humøret oppe i mer enn 24 timer. Dette kan ikke ende bra …

Kristian

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.