Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 16. – 24.februar (15.nyttårsdag)

20130224-img_0369 God dag, kostelige lesere! Dagen startet med frokost og utsjekking på det meget flotte ”Heaven Sent Dragon Hotel”. Før vi hadde fått muligheten til å forlate hotellet hadde betjeningen allerede sjekket alle rom for gjenglemte gjenstander og ikke-innleverte lånegjenstander. De ansatte skulle ha det til at vi ikke fikk reise videre før en flaske korrekturlakk returnerte til deres eie, og ikke vet jeg hva som skjedde, men i Kaili befinner vi oss heldigvis ikke lengre. Kanskje var det en glipp fra deres side, kanskje var de nådige. Bussturen gikk ut til landet, hvor vi plukket opp vår guide til vår planlagte sekstimers fjellvandring. På grunn av høyt sykefravær og diverse annet så ble det bestemt, etter litt diskusjon, at turen skulle kortes ned til bare tre timer. Etter noen timers kjøring, og det som virket som en uendelig mengde tuting, ankom vi startstreken for vår gåtur. I det som tidligere har vært en tur med meget lite fravær, var vi i dag kun elleve turgåere, kontra fjorten som tok bussen til destinasjonen. Og synd er det, for turen var i avslappende terreng, og utsikten over risterrassene og resten av landskapet var intet mindre enn fantastisk. Å hilse litt på lokalbefolkingen var også meget hyggelig.

20130224-img_0355 20130224-img_0351

Vi ankom vårt mål etter noen timers vandring: Landsbyen Xijiang, som er den største Miao-landsbyen i Guizhou-provinsen, og har et kongesystem hvor den nåværende regenten jobber som mattelærer på en barneskole. Klassen ble adskilt til to familier, hvor jentene flyttet inn i et hus og guttene i et annet.

 20130224-img_0396 20130224-img_0384

Etter innkvarteringen og litt hvile fikk vi muligheten til å bli med på en liten tur til høyden for å se byen i fugleperspektiv. Høydepunktet for noen var likevel å betale en liten sum for å kle seg opp i tradisjonelle folkedrakter og posere foran kamera. Høyst underholdende, se bildet/bilder. 20130224-dsc_2918 Klokken seks samlet vi oss, fortsatt segregert etter kjønn, for middag. Maten var enkel, men smakfull. Som vanlig består et kinesisk måltid av et mangfoldig utvalg: risgrøt, tofu, sukkererter, saltet svinekjøtt osv. Med fråtsegildet overstått gikk guttene over til jentenes hus for litt kortspill, peiskos og annen moro. En hyggelig avslutning på en fantastisk dag før vi legger oss i våre harde, men likevel behagelige senger. Miao-folkets gjestfrihet er nok ikke noe vi vil noensinne glemme.

20130224-img_0489 20130224-img_0487

Ola

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.