Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 14. – 22.februar, Fra Kunming til Kaili

20130222-dsc_2849_0

Hei kjære blogglesere.

Dagen i dag startet litt tidligere enn vanlig og det var derfor noen trøtte kinaelever som forsøkte og  samle seg for avreise fra Kunming 05:30. Klassen ankom flyplassen etter en lite begivenhetsrik busstur gjennom Kunmings mørke og rolige gater. På tross av den greie bussturen ble det imidlertid litt stramt med tiden på flyplassen og det var flere som måtte løpe til gaten for å rekke flyet til Guiyang.

20130222-dsc_2802 20130222-dsc_2793 20130222-dsc_2814

På flyet ble elevene raskt talt opp og alle så ut til å være med. Det var imidlertid ikke en av koffertene, noe som førte til en del venting på Guiyang flyplass. Etter mye løping frem og tilbake ble det til slutt besluttet at vi måtte dra videre, så vi pakket vår nye buss med den bagasjen vi hadde og fortsatte vår reise mot Kaili. Turen mot Kaili hadde gått relativt greit for seg en god stund da skjebnen plutselig slo inn og sørget for at turen tok seg en helt annen retning. Reisen vår ble lengre enn forventet da bussjåføren styrte oss ut på en vei så svingete og omringet av steilt terreng at den var vestlandet verdig. Bussen måtte ta en annen vei enn hovedveien grunnet en ulykke.

Ute på nye veier og nye eventyr oppsto vår egen ulykke, bussjåføren klarte nemlig å treffe en annen bil, en motorsyklist og hans passasjer ble også utsatt for potensiell skade og en tur i grøfta i situasjonen som oppsto. Kinaklassen syntes imidlertid at dette var ganske underholdende da motorsyklisten var ene og alene ansvarlig for å velte sykkelen sin i lav fart, flere meter fra alle hindringer, dette skjedde antageligvis da han så oss og ble blendet av våre vakre hvite ansikter(snøblind?). Etter noen minutter med en grei dose forvirring ble det konkludert med at bussen bare hadde ripet opp taket på den andre bilen med bussens speil. Bussjåføren og den andre sjåføren kom til en enighet, noen sedler ble utvekslet og vi tok veien videre mot hotellet i Kaili.

20130222-dsc_2835

Vel fremme i Kaili 6 timer etter avreise fra Kunming spiste vi en god lunsj på hotellet før romnøkler ble utdelt. Da vi ikke hadde noe opplegg mellom lunsj og middag valgte mange å hvile litt mens andre tok en tur ut for å se på byen. Etter at våre svært krevende spaserturer og ettermiddagslurer var over kunne vi unne oss en god middag. Etter å ha stappet seg godt med alskens gode retter valgte noen av våre fantastiske elever å prøve seg på litt dansing med lokalbefolkningen, noen valgte å farte rundt på elektriske elefanter, mens de fleste handlet litt eller beveget seg rolig tilbake til hotellet for en tidlig kveld.

20130222-dsc_2877 20130222-dsc_2883

Erik

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.