Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 11. – 19.februar Goodbye Lijiang. Hello Kunming!

I dag våknet jeg nok en gang til Maja sitt søte, trøtte ansiktsutrykk. Isteden for pannekaker ble det nudler til frokost. Alle var klare for en ny dag i gamlebyen i Lijiang. Utsjekking fra hostellet var kl. 12, så mens noen sov til da gikk andre og handlet sølv og skjerf. Utenom Camilla og Ellen Marie, som fikk gleden av å se rommet sitt bli fullt av kofferter og sekker. Det rommet ble senere kjent. som ”sykerommet” for alle i klassen. Etter utsjekkingen ble det mer vandring i byen. I dag har vært den varmeste dagen vi har hatt hittil. Noen gikk til McDonalds og PizzaHut for lunsj, mens andre gikk til mattorget og forsynte seg med kjøttgrillspidd. Black Dragon Park, den parken vi besøkte i går, ble en destinasjon for de fleste i dette været. Andre bare vandret og vandret i timevis. Pruting ble noe mange gjorde i løpet av dagen. Petter ble den alle ville ha med seg, ikke bare for hans nydelige utseende, men for hans utrolige ”pruteskills”. Etter et par timer var det noen få folk som bestemte seg for å gå tilbake til hostellet og slappe av i varmen. Ettersom minuttene gikk, kom det flere og flere til bakgården og spilte kort, ga hverandre massasje og spilte musikk.

e-1

De neste timene gikk alt for fort. Klokken var plutselig 17, noe som betydde at det var tid for det siste felles måltidet i Lijiang. Sumin gikk inn på et supermarked for å kjøpe vann, cola og sprite til middag fordi i følge henne var drikke for dyrt på den restauranten vi skulle spise på. Maten var … vel det er kinesisk mat, jeg skal ikke prøve å beskrive smaken, men for de som har vært i Kina … fantastisk! Jeg ble mett allerede før de siste rettene hadde kommet på bordet. Etter middag for mange tilbake til handlegatene for siste innspurt før vi skulle dra. Alle var ferdig med shoppingen til vi skulle møte utenfor hotell nummer to kl. 19:45. Bussturen varte i 30 minutter, og etter alle hadde fått koffertene sine ut av bussen, gikk vi til billettkontrollen. Bagasjekontrollen gikk problemfritt for alle, bortsett fra Jannicke, som plutselig hadde en imaginær kniv i kofferten sin.

e-4

Ombordstigingen på toget var hektisk. Ingelinn og jeg var de eneste i klassen som fikk soveplass på vogn fem i stedet for vogn fire, så det ble litt jobbing for Sumin med å finne noen snille kinesere som var villige til å bytte sengeplass med oss. Til slutt fant vi alle oss til rette i de små rommene på toget. De av oss som er høye kommer til å få vanskeligheter med å strekke seg ut i disse sengene. Nå er det på tide å se om vi greier å sove i kveld, siden toget gjør ukontrollerte rykk ganske ofte.  ”Nå ville det vært gøy å være på do,” sa Amalie mens toget ristet.

Det alle ser frem til i morgen er å se Haibiao igjen etter mer enn to uker (som er det lengste vi har vært uten ham siden skoleåret begynte). Kunming, here we come!

Lena

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene


Comment (1)

  1. Haldis Åkra Nysæter

    Maja du må ikkje shoppe for masse, du har verdens minste koffert og det må ver plass til dei to søte små eg ba deg ta med,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.