Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 10. – 18.februar, vandring i Verdens ende

Vel, vel, vel da var det min tur til å bringe den episke sagaen om Den store Kinaturen til de tusen hjem. Jeg vet ikke hvilken gal person som har valgt å gi meg ansvaret for hva som skal trykkes her på denne blogg. Alle har vel sine feil, men nå babler jeg bare i vei. Hvor var vi? Ja så klart dagens hendelser.

20130218-d-04

Dagen i dag var som alle andre dager, nei, nei, det blir helt feil. La meg prøve på nytt. Dagen i dag startet ikke som alle de andre dagene, vi våknet av den lyden av rolig tromming av regn som slo mot taket. Ja, for denne dagen var ikke som andre dager. Regnet hadde bestemt seg for å komme tilbake etter 6 måneder med tørke i Lijiang. Det til liten glede for verken småsyke kinaelever eller de innfødte, for de så like triste ut som oss. Om det hadde noe med at det fortsatt var tidlig på morgenen, kan bare spekuleres i.

Dagens første attraksjon som skulle oppleves var Wang Hu Paviljongen. Denne 33 meter høye majestetiske paviljongen ligger øverst på en liten høyde midt i Lijiang. Utsikten fra den øverste etasjen var fantastisk og vi kunne se over hele gamlebyen og store deler, om ikke alt av Lijiang. Som de glade turistene vi er knipset vi iherdig i vei i alle retninger med kameraene våre. Men det var ikke bare den øverste etasjen som hadde noe å by på, de andre etasjene var brukt som galleri for kinesisk kunst. Og før vi forlot paviljongen var Morten, Markus, Petter og gjesteelev Karl Magnus stolte eiere av klassisk kinesisk kunst. Så gikk turen nedover mot Svartdrage parken som var dagens neste attraksjon. Men den ellers så ufarlige gåturen gikk ikke helt uten knall og fall på de såpeglatte brosteinene etter morgenens regn. Lena er søt. Svartdrage parken som ellers så veldig pen ut på internett, var litt skuffende på grunn av tørken som var/fortsatt er. Vannivået var ekstremt lavt og du kunne se sandbunnen. Bygningene var fortsatt pen og klassen fikk lekt seg på noen lekestativer/treningsapparat som fantes i parken.

d-01 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter parken var det felleslunsj og så var det resten av dagen fri for egne gjøremål. Selv om størsteparten av klassen nå er slitne etter 9 lange dager i Kina på kroppen gjorde de fleste et tappert forsøk på å utforske byens mange gater og butikker.  Mange fikk kjøpt suvenirer og gaver til nære og bekjente. Og selv om ikke været var på topp var humøret der det burde være. Selv trasket jeg opp og ned langs gatene og endte til slutt opp med en større gjeng på Pizzahut. Fiber og litt atspredelse i den ellers så kinesiske kosten gjorde vidunder for både mage og appetitt. Rosekake, sjokoladekake, kjeks boller, is, og lokale delikatesser ble også konsumert med store smil om munnen i dag. Nå har jeg klart å miste stemmen og høres ut som en tenåring i stemmeskifte så nå overlater jeg resten av arbeidet i gode hender hos klassens bloggansvarlige Morten og Michael.

Inntil videre god natt og ha en fortsatt fin vinter.

PS. Drit i Slogen, tur til botanisk hage 3200 meter over havet er the shit! YOLO!

Karl-Inge

Klikk her og se alle bildegalleriene

Klikk her og se alle reisebloggene

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.