Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Hallo, bloggen!

kinaklassen2013

Tida flyr.  Nok en uke er straks over, og klassens fantastiske Kinaeventyr nærmer seg med stormskritt. Turen som tidligere ventet i fjern, fjern  fremtid, er ikke lenger så fjern, og det er ikke mer enn 20 dager til vi sitter høyt der oppe i et fly på vei til tåkebyen Chongqing. Men før den tid må jeg, Michael, også kjent som Michipews, fortelle alle våre kjære lesere om uken som har gått.

En staut og ålreit kar ved navn James Dean fikk mandag hele folkehøgskolens oppmerksomhet da ledelsen hadde bestemt at ordinær timeplan måtte vike for filmdag på Ørsta Kino, og ettersom det var ”James Dean-dag”, var det selvfølgelig hans filmer som var å se på skjermen. Tross ”enorme” mengder mat til lunsj og filmer med noe tynn handling, tror jeg de fleste hadde det relativt ålreit.  Det er ålreit å ha det ålreit.

I Kinaklassen har vi brukt tiden på litt forskjellige ting denne uken. Ester og Jannicke dro tirsdag  i gang en nokså ålreit gymtime, flinkiser er dere, vi begynte arbeidet med et prosjekt for å bli litt bedre kjent med de ulike destinasjonene vi skal besøke på eventyret vårt, en dokumentar om Den Forbudte By ble sett, og en entusiastisk og engasjert Haibiao testet klassen i situasjonskinesisk, og han var for anledningen både taxisjåfør, kelner og resepsjonist. På lørdag var det seminartid, og denne gangen var det stjerner som stod i fokus. Vi fikk komme inn i stjerneteltet til holderen av seminaret, og det var utrolig koselig å ligge der og se ”stjernehimmelen” rotere sakte rundt. Tro det eller ei, nå kan jeg faktisk flere stjernetegn enn bare karlsvogna!  Men bare ett da, jeg er jo ikke helt rakettforsker heller. Joar hadde også tilsyn denne helgen, og han sørget for aktivitet med både hinderløype, sveler og musikkquiz. Initiativ og liv er ikke dumt.

Stort mer har jeg ikke på hjertet, så da sier jeg over og ut fra verdens navle (med litt lo), Ørsta.
-Michael

PS. Ny status om håpskoleprosjektet:
På onsdagskveld hadde vi den tredje og siste flaskeinnsamlingen før vi reiser til Kina. Denne gangen ble det rundt om i Ørsta. I forrige uke gikk vi rundt med lapper med informasjon om flaskeinnsamlingen. Det ble en vellykket kveld! Mye godt humør og innsats. Vi startet klokken halv fem og de siste var ferdige rundt klokken ni. Folk var veldig gavmilde, og vi tjente inn 6200 kr! Så vi er veldig fornøyde! DS.

haapskole_tre_02

Klassealbum 2012/2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.