Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Tur til Sandhornet og juleverksted

Den ne uka har vært relativt rolig med unntak av tirsdagen og lørdagen, så ukens blogginnlegg handler dessverre kun om to dager.

På tirsdag tok vi en tur til Sandhornet, en tur som ble relativt utfordrende pga isdekte, friksjonsløse stier. Vi fant etter hvert ut at turen bestod av ikke en, men tre topper, en oppdagelse som virket demotiverende på mange da vi nettopp hadde klart å komme oss opp på den første. Det gikk imidlertid greit å bite tenna sammen og vi fortsatte oppover. Etter en kort lunsjpause på topp nummer to gikk vi bortover en veldig luftig sti med god utsikt ned mot bakken på begge sider. Det var ikke plass til mer enn en i bredden. Vi nådde tredje toppen og så flere snøfonner hvor mange akte nedover. Det gikk temmelig kjapt ned og var hysterisk morsomt. Her var det veldig varierende hvor lang tid folk brukte på å komme seg ned, så vi som kom først løp opp igjen og akte gjentatte ganger. Noen av buksene måtte dessverre lide store skader, men det var forferdelig morsomt. Etter dette punktet begynte vi å bli litt spredt på vei nedover, men alle fant greit veien frem. Turen tok såpass lang tid at vi kom for sent til å spise middag med resten av skolen, så vi endte opp med å få matsalen for oss selv. Mat er aldri bedre enn når man har gått en hel dag. Etter middag endte hvertfall jeg opp med å legge meg tidlig.

20121208-img_0797

På lørdagen var det juleverksted på skolen og vi ble spredt utover forskjellige poster og vi endte opp med enten telysmaling, toving, kreativ forming, sukkertøymaking, pepperkakebaking eller, som jeg endte opp med, å lage julekort. Kortlagingen ble overraskende koselig; vi satt rundt bordende og skravlet mens vi prøvde å sette sammen et stort utvalg papir, bånd og glitter på en noenlunde fin måte. Jeg har dessverre liten oversikt over hvordan det ble på de andre gruppene, men jeg så at pepperkakegruppa hadde laget en modell av operahuset med en Bieber-konsert utenfor, noe som sikkert blir morsomt å knuse på juleavslutningen senere. Etterpå hadde vi så mye som to middager: En grøtmiddag med tre mandler i grøten, (gratulerer vinnerne) og en middag med pizza. Senere på kvelden ble en julefilm vist i peisestua hvor det også ble servert julekaker.

Ellen Marie, over og ut.

Klassealbum 2012/2013

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.