Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Kampsport, Fjelltur og Halloween

kl0a3783

Hei igjen, nå var det vist min tur til å skrive blogg om livet her på Møre FHS og Kinalinja. Jeg fikk det ærefulle oppdraget å fortelle om hva som har skjedd her på skolen denne uken. Jeg er forresten Knut hvis noen lurte på det. Siden dette er mitt første blogginnlegg kan jeg ikke love at det blir noe mesterverk, men jeg skal i alle fall gjøre et forsøk.

Ting begynner å gå tilbake til den normale hverdagen her på skolen etter først et avbrekk med høstferie, og så to intense uker med øving og arrangering av elevkveld. Matsalen er også blitt full igjen etter at Ekstremsport (en av de andre klassene) kom tilbake fra sine fire uker i Tyrkia, hvor de hadde gjort ekstremsportting.

En annen litt trist ting som må fortelles om er at fra og med mandagen denne uken byttet Sondre og Runar fra Kina- til Afrikalinjen. Det ble likevel ikke noe tårevått farvel, for selv om de dessverre ikke kan bli med oss til Kina får vi mye tid til å være sammen her på skolen. Så selv om noen i klassen (Karl Inge) har døpt dem Judas og Quisling, ønsker hele klassen dem en god tur til Afrika.

Uken har likevel ikke bare vært normal klasseromsundervisning for Kinaklassen, langt ifra. Faktisk har vi bare hatt en vanlig klasseromstime, hvor vi lærte om kinesiske tall og penger (nyttig å kunne når vi skal prøve oss på shopping i Shanghai), og om de tidlige kinesiske dynastiene.

Mesteparten av uken har gått med til å trene kampsport hos mester An. Både mandag, tirsdag og torsdag har vi i klassen stått i gymsalen og øvd på ulike selvforsvarsteknikker (tvilsomt at vi noen gang kommer til å bruke dem), og på kampsport med stav, kalt Bo. Ferdighetsnivået når det gjelder denne kampsporten er nok litt forskjellig innenfor klassen. Noen ser ut som om de aldri har gjort noe annet enn å fekte med lange kjepper, mens andre i klassen (som meg) har litt større problemer. Men med litt mer trening neste uke skal det nok gå bra for oss andre også.

kl0a3700 kl0a3840

Klikk her og se flere bilder av kampsporttrening

Ukas ubestridte høydepunkt kom likevel på onsdagen. Det var nemlig en fjelltur til Rosethornet i Volda, som ligger 652 m over havet, og den etterfølgende middagen, som vi spiste hjemme hos Sumin og Haibiao i Volda, med deilig kinesisk mat. Allerede før vi la ut på turen mot fjellet hadde vi hatt litt mannefall, med 5-6 stykker som var for syke til å delta. Til tross for ikke helt topp vær la vi likevel ut mot toppen, men når vi kom til enden av skogsveien og begynte å tråkke oss oppover den stadig brattere fjellsiden måtte flere og flere i klassen snu pga sykdom og mye snø. Det var likevel 10 av oss som trosset den dype snøen og diverse dårlige helsetilstander og strevde oss opp til toppen av fjellet. Her ble vi belønnet av en strålende utsikt til fjellene og fjordene rundt (og en bitende kald vind). En som spesielt skal nevnes er Ellen Marie, som ,som eneste jente, nådde toppen, sammen med meg og noe andre gutter og Sumin.

IMG_0528

Etter en strabasiøs fjelltur var det desto deiligere å komme ned og hjem til våre kjære linjelærer og en herlig middag laget av Haibiao. De fleste jeg har snakket med var enige i at dette var noe av den beste maten de hadde smakt på veldig lenge. På menyen stod blant annet dette; Suppe kokt på hjortekjøtt, stekt ris med egg, en god kylling, kyllingvinger stekt i kola, nudler med grønnsaker og kinesisk ribbe. Alt smakte veldig godt. Hit kom også en del av de som hadde blitt igjen på skolen, og tiden ble i tillegg til spising brukt til å spille kort, Wii og bruk av massasjestol. En stor takk til vår lærere som åpnet sitt hjem for oss.

På lørdag ble det arrangert en litt forsinket Halloweenkveld av Egyptklassen. Det ble en spennende kvelde med mye innhold. De hadde nemlig arangert både rebussløp, skrekkfilmvisning, et spøkelseshus og en flott kostymekonkuranse som hele skolen del tokk i. Jeg tror de fleste, både i klassen og fra resten av skolen, hadde en kjempe fin kveld.

Knut Mølmen.

PS. Haibbiao har lovet å legge ut oppskriftene til noe av maten på bloggen hvis noen er interesserte.

Klassealbum 2012/2013

Comment (1)

  1. ву – допог любые ву сервис по изготовлению авто документов под ключ, лро

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.