Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Fredagskos

20120907-kl0a2792

Denne fredagen sto jeg opp for frokost til vanlig tid, da jeg kom ned til matsalen husket jeg at jeg måtte pakke lunsj siden kinaklassen skulle gå dagstur. Etter min foring av kornflakes og pakkingen av to brød med salami gikk jeg opp for å forberede meg. Ullsokker i marsj støvler, vannflaske og hele sulamitten. Etter min forberedenening gikk jeg til morgensammling i musikksalen med mine medelever. Men da klassene skule dra for å møte til sitt ble kinaklassen bedt om å være igjen. Vi fikk beskjed at siden det hadde regnet så mye i det siste (gå vestlandet) ble turen avlyst. Alle utenom bursdagsbarnet sukket lettet ut over nyheten over at vi skulle tilbringe dagen innendørs ved å drikke te og se på film.

Etter å strippe meg for tidligere nevnte ullsokker og marsjstøvler som på dette punktet ble erstattet med mine høyst praktiske joggesko gikk jeg ned de tre etasjene så opp en etasje for å éntre vårt klasserom. Straks folk hadde kommet inn døren ble vi presentert med informasjon for hvordan te sermonier fungerte i Kina og vårt eget sett med kinesiske dippedutter som var laget for å forbedre vår te drikkings-erfaring. Etter at vi fikk hvert vårt lille glass som ville gjort tequila drikkere sjalu, ble vi lært prosessen å lage skikkelig kinesisk te.

Vår energiske herre og mester Haibiao hellte runde etter runde med forskjellige typer te i våre glass. Som en te elsker styrtet jeg glupsk i meg hver enn type smak, til tross for fargen. Alle som prøvde fikk i seg te som var farget, rødt, grønt og svart(men jeg kan sverge på at den siste vi fikk i oss var gul). Blant mine nummerløse «shots» av te fant jeg Taiwansk oolong te blant mine favoritter. En modig te for de some foretrekker sine varme drinker bitter framfor søtt. Jeg fikk til og med prøve å lage te selv. La meg si deg, forskjellen mellom denne teen og teposer er astronomiske når det kommer til både forberedelse og smak. Etter min erfaring fra fredagen holder ikke lenger Earl grey poser mål.

Etter lunsj som denne gang ikke innebar en tepose gikk vi tilbake til klasserommet for å bestemme oss over hvilken film vi skulle se. Reglene ble klart lagt ut. Filmen måtte enten være på kinesisk eller dreie seg om Kina( hint hint albuerom hint hint). Etter liten debatt ble det bestemt at vi skulle se filmen «you shoot, I shoot» som i enkle trekk dreide seg om en leiemorder som hyrte en kameramann som filmet hans arbeid. Filmen var fylt med rask dialog, tacky one-liners, masse humor og en scene med duer som innebar en tvist. Da filmen var ferdig fikk vi gå fra klassen en time tidligere( hemmelighet, hysj hysj).

Hilsen herren som oppfatter seg i korthet
-Espen

Klassealbum 2012/2013

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.