Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Årets første elev blogginnlegg.

20120901-kl0a2511

Heisann!

Jeg har da fått æren av å skrive årets første elevinnlegg!

Jeg har nå gått på Møre FHS i litt over en uke, og jeg synes at det er helt fantastisk her!

Det vi har gjort til nå er litt forskjellig, vi har vel egentlig for det meste blitt mer kjent, med hverandre, med de ansatte og med skolen og Ørsta. Og så langt tror jeg alle sammen er mer enn fornøyde med det de ser. Det lever opp til alle forventninger jeg hadde med STOR margin.


I sist uke så var vi på hyttetur til Standadalhytta fra onsdag til fredag. det var en utrolig fin hytte og en utrolig fin tur, selv om vi kunne ha vært heldigere med været.

Første dagen ble brukt til ute aktiviteter, da hadde lærerene laget et oppleg med en del forskjellige stasjoner som vi skulle gjennom, bueskyting, spikring, dartkasting, volleyball, giga kalkulator og danne et rektangel i blinde, som forresten er mye vanskeligere enn hva det høres ut som.

Det var en utrolig underholdende dag, for det viste seg kjapt at ikke alle var like gode i alt, men team-spiriten var virkelig på topp!

Mitt lag het da “Klosterplyndrarane”, vi gjorde et iherdig forsøk, og tapte med stil og et smil rundt munnen! vi fant også ut at samme hvor bra vi gjorde så skar det seg så snart noen gav et kompliment. Og la oss bare si at vi ikke sluttet med å gi komplimenter!

Kvelden ble brukt til å spille spill, bli bedre kjent og bare ha det gøy, og alle adventura klassene, pluss de som ønsket fra Animasjon og Kina dro ned og tok Kajakk-rulle, det var visstnok veldig kaldt, men noe som må gjøres for å få lov å dra ut i kano. Det er for å vise at man ikke får panikk dersom noe skulle skje mens man er på vannet.

Torsdagen var like fantastisk som onsdagen egentlig, det kan jo også ha litt med at jeg enda er i min “Jeg er på folkehøyskole” rus. Jeg svever enda rundt på en rosa sky og mener at alt er helt supert, og for å være helt ærlig så er jeg ikke sikker på om jeg kommer til å lande igjen før jeg er ferdig her! Det blir bare bedre og bedre for hver dag som går!

Tilbake til poenget mitt. På torsdagen kunne vi velge mellom forskjellige turer/aktiviteter, vi kunne dra på en ganske krevende tur til “Fingeren”, en litt mindre tur innover dalen, fiske og kajakk tur eller hyttekos og sopptur.

Jeg valgte hyttekos og sopptur.

Vi fikk egentlig lov til å gjøre hva vi ville, men Tiina og Sumin var der til å ta oss med på sopptur og lære oss kinesisk knutekunst om vi ville det.

Jeg, Sigrid (kina-linja) og Marthe fra animasjon ble med Tiina på sopptur, som egentlig var ganske koselig.

Jeg kan ingenting om sopp, og jeg liker ikke sopp, men det var likevel kjempe gøy å være med. Selv om jeg, så elegant som jeg er, gikk på trynet og skrapte begge knærne mine, da turen så vidt var begynt. Heldigvis, er jeg så vant til å snuble i ingenting og slå meg at gjør ikke så mye. Vi fikk faktisk plukket en del sopp som var spiselig, selv om jeg ikke visste det da jeg plukket den. Og vi fikk spist litt blåbær, før det bar opp igjen til hytten. Okei, jeg skal innrømme det, vi jukset litt på turen tilbake, for Haibiao og Ida Johanne kjørte forbi så de plukket oss opp og kjørte oss til hytten. Snille, snille folkene 🙂

Da vi var på hytten igjen lærte Sumin oss litt knutekunst før middag, jeg gleder meg virkelig til å lære mer av det, det var kjempe gøy!

Fredagen var det pakkesammen tingene og komme seg hjem igjen.

Det var en veldig grei tur for meg som ble kjørt, men for stakkars adventura folkene som syklet var det en veldig våt og gjørmete tur, men men, det er ikke så mye å gjøre med det.

Lørdagen sendte assistentene oss rundt i Ørsta på rebusløp! Det var litt interessant. Vi skulle ta kreative bilder av forskjellige ting rundt om i Ørsta, det ble mange rare resultat ut av det! De beste bildene ble vist på storskjerm på elevkvleden.

Alle sammen fikk seg en god latter da!

Gruppen min, Ørstingane, fikk faktisk, overraskende nok, tre bilder vist på storskjerm, to av de pga at vi hadde med oss de innfødte på bildene, og Ida Johanne mener at det er trakasering av hun stakkaren på Ørsta heimen som prøvde å snakke i telefon, og han stakkars postmannen som gikk ut av bilen sin. Vi mener at det er godt initiativ!

Det siste bildet ble vist pga at vi alle lå forran statuen av Ivar Aasen og tilber han. Så det du ser er Ivar åsen og en rekke med rumper. Veldig, veldig lekkert.

På elev kvelden skulle vi også fremføre sangene hver gruppe lagde på aktivitetsdagen vi hadde på hytten, det var morsomt det! Kostymer og hele pakken! det var åpenbart at noen hadde lagt i litt mer arbeid enn andre, men alt var bra på sin egne måte! Det er nok lenge siden jeg har ledd så mye!

Lærerne hadde en fantastisk versjon av Askepott, og videoen som ble laget på standalshytta ble vist.

Den første elevkvelden satte lista veldig høyt for de neste, så om det er dette jeg har å se frem til så kommer nok aldri den rosa skyen min til å forsvinne!

søndag var egentlig bare en daffe-dag, vi tok klassebilder, men det var vel det.

På kvelden så samlet hele Kina-klassen seg i klasserommet og hadde Tea-party og spiste kjeks.

Vi lekte også en lek som går ut på at alle sammen skriver en påstand om seg selv på en lapp og så leser man en og en lapp opp og skal gjette hvem den tilhører.

Det var utrolig morsomt! Det viste seg at vi ikke kjenner hverandre så veldig godt enda, men det skal vi gjøre noe med! Vi er en stor klasse, men det vil bare si at vi får en enda større familie! Jo flere jo bedre.

Dagen i dag gikk i velge valgfag og så høre hva det er vi i klassen egentlig skal gjøre i år, og hvordan Kina turen skal bli.

Det høres ut som en ganske fysisk krevende tur, men jeg tror det blir så utrolig verdt det! Vi får sett en helt annen side av Kina enn hva vi hadde gjort om vi hadde reist med vår biologiske familie.

Jeg gleder meg helt utrolig mye til dette året, og jeg tror at hele dette året blir et år som ingen av oss noen gang vil glemme. Vi skal oppleve nye ting, vi skal knytte nye bånd og vi skal finne ut nye ting om oss selv.

Jeg er så utrolig glad for at jeg valgte denne skolen!

Anbefaler allerede andre også å gjøre det!

– Maja Synnøve.

Klassealbum 2012/2013

Previous Post

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.