Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Det ufattelig spennende møte med Hakka-Folket

20120324-img_0009

Dagen starta rolig med en frokost som vanlig. Deretter skulle vi ut på eventyr, for vi hadde fått ett kall. Hakka-Folket! Ja du leste riktig, de mest spennende personene i HELE verden, ingen tvil. Vi satte oss på bussen og satt vel der i noe sånt som 3 og en halv time, man går vel aldri lei av buss gjør man vel? Jada, vi tok bussen ca 3 timer etter det måtte vi bytte til en ”lokal-turistbuss” som skulle kjøre oss rundt i det man kan kalle fjellet, 150km/t rundt tynne veier som så vidt har plass til en buss. Når vi kom frem til det første Hakka-huset vi kunne se stoppa bussen og vi var på en slags utsiktsplass hvor vi fikk en type oversikt over hvordan de så ut.

Så videre med samme bussen, men nå i langt over fartsgrensa. Så kom vi frem til en liten by hvor de hadde bygd om ett Hakka-hus til ett type turistmarked, hvor de solgte både ditt og datt! Men det som faktisk var mest spennende etter en 3 og en halv times busstur var faktisk en grønn frosk som vi fant i vannet i den byen! En frosk med passelig størrelse som svømte rundt i vannet. Vi syntes det så ut som frosken skulle drukne, så Oskar så tøff som han er hjalp frosken opp av vannet, resultatet var at frosken hoppa rett ut i vannet igjen.

Alle sammen gleda seg kjempemye til en langt busstur tilbake. 90% av klassen sov på bussen på vei tilbake fra Hakkabyen. Klokka begynte og nærme seg 6 halv 7 tiden og vi skulle få i oss noe fôr! Vi tusla rundt og fant en liten fin restaurant som så legit nok ut til at vi kunne spise der! Vi gikk inn på restauranten, klassen delte seg opp i to grupper på ti personer, som skulle 10 personer på 2 bord! Det bordet var fortsatt i kjempeform etter bussturen og bestemte seg for og lage litt improviseringsmusikk med spisepinner skåler og glass. Det endte med at det andre bordet, altså publikummet ble innmari gretne. Det syntes jo selfølgelig orkesteret var kjempegøy og fortsatte litt til. Etter maten dro enkelte folk på supermarket for og kjøpe seg litt godteri osv til kvelden.

Hilsen Mikael

Klassealbum 2011/2012

Reisealbum 2012

Comment (1)

  1. merete stornes olsen

    Heia!
    Ja nu e di inni siste vækka! Gle mæ masse te å sjå min eldste sønn igje, læng sea nu ja, hehehehe! Håpe du les henne Marius, synn denne med telefon da! 😉 Karin å Rolf Marius e bægge på arbe den kveln di kjæm te Gardemoen 🙂 Æ kontakte hu når d nærme sæ, så møte dæm dæ når du kjæm. 🙂 Æ ska straks fårrå på arbe, bli ei kort natt i natt, hehehehe…..klokka fløttes hen i natt, te sommertid 🙂 Ps. ka en telefon koste i Kinalandet da? Ka koste et bra speilreflekskamera?
    D e mange som følge din reise rundt i Kina, som hælse og som gle sæ te du kjæm hjæm. Kos dæ videre på din reise. Klæm mamma. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.