Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Æ drept han do draugen, shø!

20120322-dsc_8360

Da er en ny dag over, og det har vært en hendelsesfull dag! Vi hadde “fri”-dag, eller det vil si, eget opplegg. Så vi dro ut i Shanghai med åpne hjerter, og en lyst på eventyr. Og om vi fant det? Ja! Det kan du banne på. De fleste begynte dagen med å stå opp tidlig, for å få seg en mer eller mindre god frokost på hostellet.

Så var det på tide å oppleve “Verdens største moderne metropol”!  Noen valgte å angripe denne byen med å shoppe, mens andre valgte å se de mer kulturelle sidene av byen. Men jeg kan ikke så mye om hva de andre gjordet, så jeg får vell fortelle hva den gjengen jeg var med i foretok seg…

Vi begynte med å ta metroen til Reptilparken, hvor vi fikk se blant annet: aper, ugler, geiter, slanger og øgler. Ja, jeg vet… Ikke akkurat den vanligste formen for reptiler, men tydeligvis er de det her i Kina. Tror kanskje noen må ta en biologitime med dem. Det var veldig mange kule skilpadder der, som Marius satte veldig stor pris på. Den definitivt kuleste, var den som konstant “smilte” mens den så på oss. Og hipstergeita som fant ut at å være i en innheining er for “mainstream”, så da var det mye bedre å prøve å spise sekken til Nina R.

Etter dette dro vi videre til “Shanghai Sience and Technology Museum”, som kanskje er et av de mest imponerende museumene  jeg har vært på. De hadde en veldig stor avdeling om dyreliv, hvor de til og med viste hvordan en hyene spiser et kadaver. Jeg tror aldri jeg har sett en lignende framstilling i Norge, i alle fall ikke ved å bruke utstoppede dyr! Det var i tillegg en romavdelig, dinosauravdeling og mye mer. Men det mest imponerende må være robotavdelingen, hvor de hadde et eget robot teater. Det var kjempekult, de hadde et orkester og en gjengivelse av et av de mest skjente stykkene i peking operaen. En robot løste rubikskuber, som vi tilskuerne “rotet” til. Kremt, kremt… Den brukte lengst tid på å løse min, over et helt minutt, kremt, kremt…

Etter dette dro vi videre vær til oss. Jeg dro til et SVÆRT supermarked. Hvor jeg endte opp med å krangle med kassedama i en halvtime, for å prøve å forklare at jeg hadde betalt den ene varen allerede bare i en annen etasje! Det endte med at det kom ei i køen bak meg som kunne engelsk. Jeg vil dedikere en liten takk til henne, for hun reddet meg der.

Nå lurer dere kanskje på tittelen litt, men den skal jeg la henge litt til… Dere får eventuelt spørre Dan-Remi, han vet hva det er snakk om:)

Over og ut !
Per Martin Ass.

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.