Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Nå er vi fremme i Shanghai

20120318-img_0027

God formiddag kjære lesere!

I dag ankom klassen Shanghai, vi sto opp til frokost på hostellet i Hangzhou kl. 9.00. Veldig godt brød innkjøpt tidligere på morgenen av Haibiao og Sumin, det var peanutsmør og syltetøy! NAM! Etter frokost gikk vi til togstasjonen for å ta toget til Shanghai, dette var en veldig kort tur med høyhastighetstog, bare en time.

Da vi kom frem var det T-banen som ventet, dette virket som et vanskelig og slitsomt projekt for å komme seg til hostellet. Heldigvis gikk T-banen mye lettere enn forventet og vi kom frem til hostellet etter bare 20 min i T-banesystemet.

Vel innlosjert på rommene rakk vi ikke å bli, etter bare 5 min på rommet tok vi beina fatt igjen, magene trengte påfyll.. Vi spiste på en restaurant like ved hostellet, veldig god mat her også. Etter maten var det en tur på silkemarkedet for å skreddersy dresser, kjoler, frakker, kåper og skjorter. Et veldig pengesluk for mange, spesiellt jentene. De fleste guttene kjøpte seg dress og skjorte, mens alt jentene kjøpte kan vi ikke skrive ned.

Etter skreddermarkedet var det handlegata som stod for tur, vi tok T-banen igjen og ble sluppet løs. Handlegata var spennende med mer neonlys enn alle andre handlegater vi har vært i til sammen, varene var ikke veldig forskjellige, men noe nytt var det. Ekte varer var det mer av pluss noen rulleskøyte ting man blir tilbutt av 16 forskjellige selgere. Noen litt mer spennende karakterer var det jo også, bla en litt mystisk type som spurte Sigrid og Monica og jeg gjentar, ”Hey you, do you wanna by some marihuana, hasjis?” hvorpå Sigrid svarer ”Bu Yao!!!” (Vil ikke) med streng norskstemme og de masjerte av gårde med bestemte skritt i motsatt retning. Jeg ble tilbudt ”ladymassage” aka massage med happyending og jeg gjentar, ”ladycompany to keep you company while you go shopping for expensive watches, it will suit you”. Mannen gav seg ikke før han hadde pratet med meg i nesten 5 min og forklart hvordan dette skulle gjøres. Han skjønte tilslutt at han ikke hadde mye å tjene på denne nordmannen.

Ellers har det vært en veldig fin dag med nye inntrykk fra en av de mest globaliserte metropolene i Kina. Veldig bra.

I skrivende stund er kl. 22.10 her og de fleste slitne og trøtte etter en lang dag på reisende fot til Shanghai.

God Natt dere trofaste lesere der hjemme i Norge!

Oskar.

PS: Nå har de fleste vært syke i klassen, utenom noen heldige få som snart kommer til å få det. Til og med Sumin er blitt syk og sitter hostende bak forfatteren i skrivende stund.

PPS: Noen kommentarer hadde absolutt ikke gått upåaktet hen. Hvem leser denne bloggen, lurer vi på?  🙂

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Comments (8)

 1. merete stornes olsen

  Heia !
  Kjæmpearti å føllle me på bloggen dåkkes. D e nokk mange som følle me dåkk, uten at d bli kommentert. Værtfall hen på Verdaln e d flere som er inne å les, alle syns d e intresangt å se på bildan å lesa d di skriv. Ps. en hilsen te dåkk alle, men spesielt te Marius. Hilsen mora te Marius 🙂

 2. Lars Speilberg

  Hei. Jeg er vel like god til å legge inn kommentarer som forfatteren er til å sende SMSer hjem, men jeg følger oppfordringen etter dagens innlegg. Bloggen er super. Det er stas med både tekst og bilder. Vi får følge dere på turen dag for dag og ser at dere er på en helt fantastisk reise. Dere får oppleve så mye og må jo bli godt kjent med Kina. Det er mange i slekten din Oskar som leser flittig, som det sikkert er for resten av klassen. Alt er bra med oss her hjemme og våren har kommet her sør i Norge. Nora, pappa, Madiba og jeg sitter på en overfylt fergekrav i Moss etter en fin hyttehelg. Nyt resten av turen alle sammen og vi er nok mange her hjemme som gleder oss til å se dere igjen. Hilsen Hilde (mammaen til Oskar)

 3. Elin Storsten

  Hei, supert at dere skriver blogg og legger ut så mange flotte og morsomme bilder. Ser ut til å være en fantastisk reise dere er på. Hilsen Elin (mor til Stine)

 4. Ann-Kristin

  Hei , fantastisk blogg og dere ser ut som en suuuper gjeng på tur . følger med hver dag. og ler godt av flotte hår frisyrer enkelte har fått seg …… Kos dere på resten av turen.
  Snøen smelter her hjemme i nord , så vi sattser fortsatt på godt scooter føre til du kommer hjem Dan-remi. Lillebror Mathias hilser til storebror. Hilsen ann-kristin ( mamma til Dan-remi)

 5. Torhild

  Hei, fantastisk blogg! Gleder meg hver dag til å lese om dere og se på bildene. Ser ut som en utrolig flott tur dere er på. Tusen takk til dere alle for at dere skriver her om hva dere opplever, er nesten som å få være litt med! Ha det flott de dagene dere har igjen. Hilsen Torhild (mammaen til Mikael)

 6. Tone Ytre-Arne

  Her følger vi også med fra dag til dag – og har lagt merke til at Matias har vært hos frisøren:))). Flott å se alle bildene :))Og så venter vi i spenning på å få en sms…………………….. snart….

 7. Mette Rian

  Kjempe artig å følge med dere. For en opplevelse dere har hatt. Ser noen merkelige bilder av Hanne og en til…..?Hadde vært supert å få høre fra dæ,Hanne mi.

 8. Jannicke

  Hei:-)
  Æ syns det e kjæmpe artig å følg dåkk på reisa!
  Æ har læst bloggen kvar dag,fra dåkk satt å venta på gardemon;-)
  Æ e ei trønder veitj på 20 år som e kjæmpe interissert i kina og som ska gå på kinalinja neste år! Dåkk virke som en kjæmpe gjæng og æ klare itj å vent te det e min tur 😉
  Kos dåkk og nyt den fantastiske reisa!

  Hælsning te dåkk fra kjæmpe nyskjerrig og trofast leser 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.