Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

West Lake & silke

20120316-img_0072

Dagen i dag startet som vanlig med frokost, dagens frokost involverte blant annet baguetter og peanøttsmør. Etter frokosten bar kursen til West Lake for fots. Vær gudene hadde vi  med oss i dag på vandringen, med sol og brukbar temperatur. Det tok oss ikke mer enn et kvarter med vandring før vi traff innsjøen. West Lake er en menneske skapt innsjø som er ca. 6,5 kvadratkilometer stor og maks 3 meter dyp. En gang i tiden var denne innsjøen byens vannkilde, men den dag i dag er den et turist mål som blant andre vi hadde fått øye på. vi gikk et lite stykke lags vannkanten til vi plutselig fant en liten kiosk som solgte is, det var ett godt kjøp. Vi gikk mot en av båt kaiene mens vi slikket i oss isen, båten tok oss med til en øy i midten av West Lake. På denne øya var det de største karpene jeg noen gang hadde sett, jeg fikk litt lyst til å fiske når jeg så de. Vi hoppet på båten igjen som tok oss tilbake til fastlandet.

Etter West Lake pekte vi nesene våre mot Silke Gata. Silke gata er en liten gate der de bare selger silke, alt i fra silke skjerf til silke dyner. Her var det mye fine silke ting, og prisen var både hyggelig og diskuterbar. Like bortenfor var det et kjøpesenter med mye rare klær mellom etasjene, men en etasje hadde ekte vare. Etter en stund her tok ett gjeng en falleferdig, stakkarslig, skraphaug pirat taxi til et elektromarked får å se etter minnekort og spill. Etter shopping delen av dagen bar turen mot hostellet igjen for en liten pause fram til klokken ringte mat. Vi spiste på samme restaurant som vi gjorde i går, fordi der var det mye kjempe god mat.

Nå blir det snart en avslappende kosekveld med klassen for å ladde opp litt batterier og rett og slett bare slappe litt av, med litt snacks, litt Cola, og litt Sprite, dette blir nok hyggelig

hilsen Dan-Remi

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Comment (1)

  1. Harald Øverland

    Marie. Kan du sjekke mailen din så raskt som mulig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.