Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag på egenhånd i Yangshuo

20120310-20120310-p1130144

D va klart for ein ny dag hær i backpackers-paradise. Strippebaran va stængt og halikkan hadde gått hæim før å ta sæ ein blund. No va d vår tur å ta tbake dagen og nyte naturen yangshuo, som e den egentlie grunnen t at en søke hit.

Dagen idag va en ætterlængta fridag. Som alle fridaga vart den brukt ta fleire t å sove ut. Over tre uka me program tar på sjøl ein ong kropp. Vi va dærme bare fem friske flotte ongdomma som møtte t frokost. Dæm fleste andre nøyde sæ me å kjøpe inn nuddelpakka fra d lokale supermarkede. Dan-Remi va i d smarte hjørne og kjøpte inn nuddla dagen før. Han satt klar vankokarn sånn at han me kunn ett knappetrykk kunne få frokost uten å forlate sænga. Dessverre kjønnte han sæ ikkje på vannkokarn, han måte sulten ta turen t Matias og Oskar for å be om hjælp.

Dagen vart brukt på forskjellige måte. Væit ikkje så mykkje om ka dæm andre gjor, så æ skriv mæst om min egen. Nåkken ta oss gikk langs Li-ælva eller tok sæ en tur rundt på West street som gågate hæite.

For andre va d en del spilling på g. D inkludere mæ sjøl. Vi hadde næmli fonne ut at spille “Game dev Story” va ganske arti. så vi satt dær, i kvært vårt rom, me enten en smartphone eller ipod og laga spill i et spill(æ væit kossn ord du tænke på).

Tslutt kom vi oss bort fra spille og ut i frisk luft. da gikk turen For mæ, Oskar og Matias t den lokale spill-bula. Der satt en haug me kinesera foran hvært sitt ulovli nedlasta spill, eller kabal, nåkkken satt tilogmed og chatta. Men alle såg like dævve ut i blikke uansett. Sjøl fikk æ oppfriska barndommen me “GTA Vice City”(fikk ikkje hørt på VROCK, radion funka ikkje. Nævnte æ at den va ulovlig nedlasta?).

Klokka sju møttes vi til middag. Da vart vi enige om at vi sku leke drittsækka på tur. Vi va innom to resturanga dær vi smakte ta Teen dæmmers, brukte bestikke dæmmers, tilogmed åt appelsinen dæmmers før vi fant ut at dæm ikkje hadde nåkka go mat og gikk. Da tok vi den lette væien og gikk på gårsdagens resturang som vi egentli va ganske fornøyd me.

Når vi så va mætte og fornøyd dro ein liten gjæng ta oss t den lokale shishabaren. Vi tok oss nåkken bless, hørte på live kinesisk popmusikk og kjente savne t røykekroken tbake på Møre.
Tilslutt kan æ nævne at æ he fått klipt håre etterfulgt ta den lengste hårvasken/massasjen i mitt liv, og no e æ blitt fin. Tatt sjægge har æ å.

Vil gjærne hilse t Pelle 🙂

Rikard

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.