Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Mmmm litchi sa du?

20120309-20120309-img_2108

I dag va det ein strålande morgon på rom 203! Eg våkna itte ei heil natts søvn uten avbrytelsar som rennaskjetå og oppkast! Fantastisk! Så eg va supårklar for ein dag spekka me ansvar: Dagens filmansvarlige, dagens bloggar, å jammen meg så blei eg, Marie og Sigrid middagsansvarlige og!

Dagen begynte me ein behagelig sykkeltur te den andre håpsskolen. Når me ankom skolen blei me møtt me masse, deilige frukt: Ferske dadler, litchi (som egentli ikkje e litchi, d bare ligne på litchi og smake som litchi, men d hette no aent. Digge d nå uansett) og no aen spenstig frukt!  Me hadde ikkje mer me oss en luft og kjærleik, men de virka storveis fornøyd bare me å få oss på besøk. Me trodde me barra sko stikka innom å sei hei, men d hadde vert ein aldri så liten missforståelse som jorde at me blei kasta ut i å ta et spontant undervisningsopplegg. D jekk nå så som så… Det blei ein del lek i skolegården for å sei d sånt, skjønt d va nå ikkje nåke å skryta øve d hellår, men ongane virka nå som de koste seg. Lunsj hos lokalfamilie sto og på menyen i dag. Den glade trekløveren scora sterkt i dag når me fekk me oss Sumin OG rektoren på skolen te den familien me sko te! Så slapp me nok et kleint besøk der alt me han sei som e relevant e ”Takk takk” og ”god mat”… Når me kom tebake etter lunsj så va me trøtte å leie og ville egentli bare him, men nei då va d tid for fellesopplegg me lek. Eg og Sigrid streika litt på d tidsponkte å lurte oss opp te frukten å trødde i oss litchi hellår. Litt dårlig samvittighet, men d fekk hellår gå.

Så når me kom tebake (ja eg kom meg utrolig nok fram i live itte ein sykkeltur uten like i de kinesiske gater), stakk Marie, Sigrid og eg ut for å finna restauranten me va å spiste på i går, for der sko me ta heile klassen med i dag. Der hadde me nemlig fonne sursøtt svinakjøtt (som me ikkje har sitt på vekesvis) som va heilt fantastisk nydelikt. Så då stakk alle der i dag, å d va knall!

Så nå sko me egentli legga oss, men me fant hellår ut at me stikke ut får å se på stadioen som ligge bak hotelle, ein plass! D blir spennanes! Tattis out for denna gång!

Hilsen Monica.

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.