Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Full fart på ville veier i Guilin

20120306-dsc01218

Hallaisen igjen! I dag skal æ skrive på dialekt, og det e fordi æ skriv i full fart, akkurat som dagen har vært i dag.

Dagen starta egentlig ganske tregt på grunn av masse missforsåelsa under frokosten, nåkka som førte til at hele opplægge blei en halvtime forsinka. Heldigvis hadde vi ikke masse på programmet i dag, bare en liten byvandring rundt om kring i byen. Siden vi alltid e så heldig med været, va jo selvfølgelig ikke den her dagen forskjellig fra nån andre. Rain, rain, go away please!

Det var etter byvandringa og en snartur innom McDonalds for å opp energilageret, at dagen starta 4 reals. Først gikk vi en gjeng gjennom handlegatan i Guilin i ca. 3 tima. Sjøl så endte æ opp med verdens søteste bamse og en genser med Svampebob på! Svampebob e the shit her virke det som.

Etter litt shopping fant æ og Marius at vi måtte fortsette på sightseeinga fra i går kveld. I går kveld gikk vi nemmelig å utforska nattelivet i parken som ligg midt i Guilin, kor det finnes to svære pagoda man kan vandre i. Selvfølgelig greide vi å bli låst inne sammen med et kineisk kjærestepar. Det va ganske akward, men securitas kom til slutt å låste oss ut.

I dag fortsatte sightseeinga med en tur til nån fantastiske grotte rett uttafor byen. Dan-Remi, Steinar og Oskar besæmte sæ for å joine. Det va sånne dryppsteinsgrotte, belyst med masse neonfarga, og selvfølgelig det kinesera gjør bæst, nemmelig cheesy musikk i bakgrunnen. Det va egentlig skikkelig imponeranes. Merkelig nok va det masse skillpadde inni hula. Det va tydeligvis en sånn buddhist greie. Folk kasta masse peng på de stakkars skillpadden, fordi det bringe lykke eller nåt. Vi nøya oss med å bare se på og klappe dæm forsiktig på skallet.

Da vi kom tilbake til hostellet va det fortsatt ett par tima til det va middag, så vi kunne selvfølgelig ikke sitte inne å gjøre ingenting, mens Guilin fortsatt venta på oss der ute. Derfor dro Marius, Steinar og æ opp på en liten fjelltopp midt i byen. Fra fjelltoppen kunne man se hele byen. Byen e ikke så pen i sæ sjøl, men landskapet rundt e bare helt ubeskrivelig.

Så va det sælve middag. Den besto av mange flotte retta, blant anna en rett Guilin e veldig kjent for, nemmelig fisk i ølsuas. Vet ikke helt kor mange som smakte på det, eller kor mange som ble mett, for etterpå stakk ca halvparten av folkan på KFC, for some real fast food. Resten av oss ble på hostellet for å tegne på de nymalte veggan (vi fikk lov altsåå). Det ble kjæmpefint.

I mårn e det vandring langs Li-elva, på vei til Yangshou.
Whopdidu, snakkes folkens.

xoxo AK!

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.