Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Barbering med ljå

20120303-img_0431

Hei!

Dagen i dag har også vært interresant. Kjørte først i to timer gjennom vakkert landskap til en miao-landsby. De kaller seg for Kinas siste jegere. Alle menn har sin egen kniv og sin egen pistol som de brukte til det meste. Blant annet til barbering…

Noen utvalgte i klassen hadde vært så heldige å high five på å bli klipt med ljå i denne landsbyen. Per Martin var først ut, og etter fulgte Oskar og Dan- Remi. Jeg tror at alle ærlig kan si at det ikke ble den fineste hårsveisen. Alle fikk en god latter.

Etter litt vandring i landsbyen kjørte vi ned til en større landsby for å spise lunsj. Så var det tilbake i bussen for siste etappe i dag. Destinasjonen i dag var Zhaoxing og dong-folkets område. Her bor vi på et lite og koselig hotell midt i landsbyen. Vi spiste god middag på en liten restaurant i nærheten av hotellet. Nå er det snart natt her og jeg sier derfor takk for meg og god natt.

Nina T.

PS: I går var det mye tåke og vi måtte droppe en 2-3 timers vandring i naturreservatet med risterrasser på Leigong-fjellet som betyr Tordengudsfjellet. Derfor fikk vi tid til å besøke Kinas siste jegere – Biasha miao-folket som bor på et fjellområde, langt ifra dagens sivilisasjon. Nå er vi i Dong-folkets område for å oppleve deres kultur. Det er veldig spennende å reise rundt i Guizhou-provinsen med mange minoritetesfolkskulturer og vakker natur, men samtidlig er det mye busskjøring på fjellveier, nesten 4-5 timer hver dag i de siste dagene. Klassen har stått på og oppført seg veldig bra.  🙂

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Comments (2)

  1. Ann-Kristin

    Hei kjempe gøy å følge dere på kina turen , det ser fantastisk ut … Foresten dan remi , mamma er kjempe fornøyd med den nye looken .. 🙂 🙂 kos dokker masse på resten av turen 🙂

  2. Linda

    Ser ut som dokker kose dokkker på tur, og Dan- Remi. Ida har mere hår enn dæ nu. Og ho har ikke mye 😉 Kos dokker videre på tur, og husk vi følger med 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.