Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Det er dag 17 i dag.

20120302-img_0331

Hei trofaste lesere!

Dagen i dag startet med frokost hos Miao-kongen, den bestod av brød, mandariner og stekt ris, nam! Natten var utfordrende for de fleste pga mangel på isolasjon i veggene og gulvene. Både når det kom til lyd og kulde. Dette førte til en del trøtte tryner til frokost. Men tror de fleste syntes det var verdt det, det er jo tross alt ikke mange som kan si at de har sovet hos en (Miao)konge.

Etter frokost var det en kort spasertur til en liten buss bestående nesten bare av tre, denne tok oss til bussen som sto og ventet på en parkeringsplass et stykke utenfor ”byen”. Derfra gikk turen til en liten Miao landsby som lå ved foten av ”Thundering Gods Mountain”, det som var spesiellt med denne landsbyen var at befolkningen er ”Shortskirted Miao” og ikke ”Longskirted Miao” som er det vanligste Miao-folket. Her går damene i miniskjørt istedenfor lange, åpenbart.

Det ble fortalt at i gamle dager når damene gikk med miniskjørt ute på åkrene for å stelle avlingene lot de være å ta på seg undertøy. Slik at når de lente seg fremover fikk de som ville se fri utsikt/innsikt under skjørtet. Dette var vistnok et triks for å lokke til seg flere unge menn til området siden det var så stort overskudd av kvinner der. At det virket tviler vi ikke på. Forståelig? Håper det.

Ellers var det buss resten av dagen, det ble ca 5t30min busskjøring i dag kun avbrutt av besøket i landsbyen og lunsjen vi spiste i en ”liten” landsby langs veien. Etter vi kom frem i Rongjiang, var det innkvartering på hotellet og middag i restauranten på hotellet grunnet veldig vanskelig å finne noen restauranter som ikke servere for sterk mat for majoriteten i klassen. Nå er de fleste veldig trøtte og slitne, så de fleste køyer innen kort tid.

God Natt!

Oskar

PS: Ettersom det er vanlig å servere ris-sprit til alle besøkende for en Miao-vert må klassen rømme før ris-spriten når frem til huset vi besøker.

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Previous Post

Next Post

Comment (1)

  1. Magnus og Gunnar

    Per! Vi tenkte oss ut en tur i Oslo i påskeferien, men når er det du var hjemme igjen? Vi satser på helgen rundt 31.mars. Passer det? Vi håper du har det bra i Kina, selv om det naturligvis ikke blir like bra som i fjor 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.