Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Ferden mot sør

20120228-img_0452

Det var en gang en vennegjeng som hadde dratt på tur, de hadde kommet til det mystiske og gåtefulle lande Kina. Det tok ikke lange tiden ,før disse 18 reisende, fant ut at noe lignende dette hadde de aldri vært borti før!

Nå som de hadde tilbrakt hele fjorten dager i dette magiske landet, ja noen av oss har kalt det magisk, så begynte de å skjønne seg litt mer på kulturen og hvordan ting fungerte. Mange av de unge hadde funnet seg flere sider av kulturen som de satte veldig pris på, som billig fyrverkeri og billige shottguns. I vertfall var det en del av guttene som synes dette var skrekkelig morsomt.

Men nå på den fjortende dagen, så møtte de en ny utfordring. De skulle ta en innlands flygning, og slik en kontroll som de har på flyplassen hadde omtrent ingen av dem vært borti før. Den stakkars assistenten ble fratatt både lighteren sin og lighter væsken, selv om den var trygt plassert i kofforten. Andre medlemmer av gruppen mistet også lighterne sine… Når de da endelig hadde klart å komme seg gjennom denne delen av kontrollen, så ble de møtt av et strengt ansikt som skulle se både pass og flybillett, samtidig som de ble tatt bilder av. Etter dette var det gjennom metalldetektoren, man man ble personlig ransaket. Noe dette mystefistiske landet ikke har vært vitne til før, er en norsk tyggispakke, for den ble holdt på under hele ransakningen.

Når de 18 reisende endelig hadde klart å komme seg gjennom, denne farefulle delene, så ble de møtt med en to timers tur. I en jernfugl, som var på størrelse med de som går til andre Europeiske land. Kom trygt fram uten noen skumle møter, utenom et lite besøk av noe som de fleste elevene ikke helt klarte å forstå seg på. De fikk utdelt en liten pose, med noen rare tegn på… Når de da prøvde seg på å smake på det som var i posen, for det viste seg at det var spiselig, så ble de alle overrasket over at det smakte eple. Men ikke noe vanlig eple, nei det smakte sterkt av eple, og det hadde for som små potetbrikker. Det viste seg å være et av de mange godterier fra den fjerne østen, nemlig tørkede eplebiter! Det falt ikke like i smak hos alle, men de ble enige om at det var en interessant opplevelse.

Så ankom de nevnte flyplassen, hvor det ventet en ny to timers tur… Men denne gangen var det i en Automobil! Vi ble ført til dette moderne underverket av vår lokale guide, Jackie som han kaller seg. Der fikk elevene en liten forsmak på hvordan den sørlige kjørestilen er, altså noe som tilsvarer at det ikke er noen tarfikkregler. Men de kom seg alle helskinnet frem, og alle fikk da utdelt vært sitt værelse, for å så møtes til middag en time senere. Og det er så langt de har kommet på sin ferd, og i dag har de dekt avstanden fra Xi’an til Kaili.

Hvem vet hva morgendagen vil bringe!

Over og ut
Per Martin Ass

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Previous Post

Next Post

Comment (1)

  1. sq

    Hehe, når vi landet i Beijing og gikk gjennom passkontrollen, der ble hver enkelt tatt bilde av…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.