Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

HALLOEN!!

20120222-img_0718

Heisann å hoppsann og fallerallera! Da va det dag nummer 8 og Marie sin tur til å skrive blogg 🙂 jeg hadde egentlig tenkt å skrive på dialekt, men Dan-Remi syns ikke det var en veldig god ide så da blir det bokmål 🙁

Dagen startet som vanlig med at meg og Sigrid sov søtt mens Monica fikk dusjet og dollet seg , før det ble en konge frokost som blandt annet bestod av Monicas medbrakte knekkebrød som kun jentene på rom 401 fikk nyte 🙂

D VA DIGG!

Etterpå bar det til bokhandelen for å kjøpe inn bøker og andre artige ting til håpskolen, og jeg må bare presisere at jeg aldri har kjøpt så mange bøker før i hele mitt liv!

Senere fikk jeg og Sigrid for oss at vi skulle dra å shoppe litt, vi fant oss ett kjøpesenter og tenkte at dette var god gang fiskestang. Selvfølgelig ble det ikke like vellykket som vi hadde tenkt. Selgerne er like gode i engelsk som vi er i kinesisk, og da sier det seg selv at noen problemer kommer til å oppstå. Første butikken gikk  greit Sigrid fikk kjøpt genseren sin og vi syntes selvfølgelig at dette gikk helt supert. Neste butikk skar det seg. Først måtte vi vente EKSTREMT lenge før selgeren kom (jeg ble mer og mer frustert) og vi fikk spurt hva ting kostet, så forstod vi ingenting av hva hun sa, men jeg fikk nå kjøpt seg litt greier :-).

SÅ gjør Sigrid GENISTREKEN med å spør om prisen på en genser hun egentlig ikke vil ha. Selgeren ser jo sitt snitt til å selge oss enda mer dritt og dermed blir det pruting på høyt nivå, og Sigrid ender opp med å ha betalt 100 kr for en genser hun egentlig ikke ville ha. Men alt i alt ble det en artig og opplevelsesrik shoppingtur 🙂

Steinar fikk jo også en artig opplevelse først drog han til museet, for så å finne ut at det stengte for 1 minutt siden. Siden han ikke kom seg inn der tenkte han å dra til det muslimske kvarteret, men der kom han seg heller ikke for der er det ikke lov med biltrafikk, noe Steinar ikke forsto grunnet Taxisjoførenes (Steinars kinesiskkunnskaper) manglende engelskkunnskaper.

Til middagen møtte Dan-Remi og Oskar opp med ny sveis, det var flotte greier. Steinar syns ikke Oskar sin var vellykket, og Dan-Remi ser 10 år yngre ut, men morsomt var det hvertfall.

Snakkes hjarteleg helsing Marie 🙂 (hei Mamma er i live ennå)

                                                 

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.