Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Monica’s Kina

20120218-img_0284

Her kommer en liten hilsen til alle mødre, fedre, kjærester, tanter, onkler og venner, og alle andre randoms som følle med på bloggen våras <3

Då vil eg bare informera om d at eg hadde skreve et 1000 ords innlegg som blei sletta fordi eg plutselig ikkje hadde nett når eg sko lasta d opp. Så nå e d slutt på bokmål, korrekt tegnsetting å alt sånn piss: Nå komme den usensurerte og direkte opplevelsen av min kinatur på MIN måte, ENJOY.

Me begynte dagen tidlig, altså kl 7. Måtte jo dysja å ver rein når me skolle på tur, må jo unngå minst mulig lokt i klernå, siden klesvask e jo et lite problem her i Kina. Me starta dagen me middag nr 1, som kalles frokost. Herlig buffet der me får d mesta ete ris å nudler, nudlene va kje så go i dag, men risen va knallgo, så d veide opp.

I dag va d klart for ein av turens hovedstraksjonar, nemlig den kinesiske muren! Me va så klar for tur, men fusst så måtte me bussa i ca 2 timar. Me litt Vamp på øyra, å solsteiken i ryggen sovna eg fort. Ca hallveis våkna eg av Steinar sitt elendige forsøk på guiding og allsang. D va et ca lika bra forsøk i dag som i går når me “sang” I Will Always Love You når me va på besøk på den videregående skolen. Forresten her e  et lite tips: Aldri spør ein kinesisk onge om an har søsken.. svare e som regel nei. Men tebake te turen: me kom oss fra uten noe allsang, tru det eller ei.

Når me kom fram sto selgerane på rekka å rad klare te å selga oss all driten sin. Sånn så eg fekk d me meg så va d ingen som kjøpte no, så eg tror de blei litt skuffa, for d tok ikkje långa tiå før di slutta å følla itte oss. Et dobesøk måtte og te før me tok fatt på turen. Do e jo allti lika spennanes! Får eg ein do, ellår får eg ett hål i bakken? Me fekk ein do, men d va et safktikt lag me grønt muggel i bånn, å ei gule smørja ront sjølve doen å doringen. d va digg! Heldigvis hadde me huska dopapir.

Så begynte sjølve turen. Steinar bestemte seg for at han sko gå baklengs.. nåke måtte han jo finna på. Hans tapre forsøk blei allikavel avbrutt når han måtte redda ein skjønn, brun og mjuk puddel fra ein brutal trappedød. Då tok han sin faste plass i framtroppen, å då såg eg ikkje han mer i løpet av den turen. Itte ei stonn va d og tid for å lunjsa. D som te vanlig ville ha vert middag nr. 2 besto i dag av turens første bakstmåltid. Me hadde vert å kjøpt no brødmat i går for turen. Noen av oss hadde og vert på fruktbutikken. Eg hadde kjøpt ekta mandariner. Eg har alltid vert ein stor fan av å sei mandarin, men nå har eg fonne ut at d e kun klementiner som selges i Norge, for mandariner smake nemlig drit…. Så nå har eg konvertert: Eg elske klementiner.

Itte lønsjen va d et stykke ijen før me begynte å gå nedover, men d jekk nå radikt allikavel. Før me begynte å kjøra sporte Sumin om noen måtte på do. Domme så eg va sa eg ikkje ja, å holdt på å dø på bussen hjem. Planen va derimot at me sko ta bussen direkte te et marked for så å gå rett på ein av Beijings finare restaurantar å spisa me Master An. Uten å dysja. Men sjoføren sa te Sumin at han syntes at me stinka såpass at me burde gå te hotelle å ta ein dysj, så då blir d marked i mårå hellår! Heldigvis!

På ein halltime va de 3 jentene på 243 nydysja å deilige å klare for Peking and. Master An stilte i dress, så d va bra me hadde dysja! Det va et gledelig gjensyn med Master An når me va klare for middag nr. 3. Han huska mitt navn, eg hørte ikkje at han huska noen andre.. D må har vert fordi eg va jo så kongego i kungfu! Maten va d delte meiningar om, å eg tror ikkje eg e den rette te å blogga om detta. Eg smakte i alle fall på alt, ellår bortsett fra, leveren, hjerta, føttene og hode…. Men resten falt ikkje i særlig smak d hellår.. Men Per Martin og Oskar spiste nå godt, og Marie (Som forresten hilse te familien Øverland) spiste 5 hjerter. Så de fleste va nøgde.

Så va dagen omme får denna gång. Vil senda ein ekstra hilsen te Geir, Ingrid, Mamma og Tina, i alfabetisk rekkefølge der asså. Vise seg å ver vanskelikt å få kontakt me folk her borte, men eg har d nå bra, så vett dåkkår d! Tattis out.

Monica

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Previous Post

Next Post

Comments (2)

 1. Tina Hope

  HeiHei alle i hopa!
  Følge me på bloggen kvar dag altså! Gå, springa, hoppa på den kinesiske mur: missunnelige te 100..
  kjekt å hørra at du har d bra Monica, savne deg her på Karmøyne<3
  Ikje noe å savna her hima forresten: Bare regn og vinterferie!
  Kosa dåkke videre, og spis litt nudler for meg o 🙂

 2. Geir Langelandsvik

  Hei og hallo kinafararar! Ennå Ein liten misunnelseshilsen fra Bodø her, som har daglige snøstormar. Godt å hørra dåkke ikkje har det 🙂
  Så Nyt turen videre, og tips Monica om at eg har sendt ein mail 😉 ser fram t morgendagens innlegg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.