Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Hei og hå!

Dag 3 Den Forbudte By

Da har vi kommet til dag tre på vår reiserute, og den var ikke mindre interessant enn de to andre. Vi var nok litt mer utvilt i dag enn vi var i går, etter en god natts søvn.

I dag har vi faktisk sett Mao Zedong i hans veldig store mausoleum. Vi slapp heldigvis å stå i to timar i kø for å gå inn, slik som klassen i fjor måtte, men vi måtte ha med legitimasjon, kamera og lighter var forbudt og sikkerhetskontroll “nødvendig”.

Vi har også, som dere sikkert vet, vært i Den Forbudte By og sett den samme arkitekturen som i Himmelens Palass. (Grunnen var visst at begge vart bygd under Ming-dynastiet.)

På Videregående Skole nr. 63 sang vi sanger på engelsk, blant annet “I will always love you” av Whitney Housten så vakkert vi kunne, fortalte om Geirangerfjorden og norsk skogskatt siden læreren hadde lastet ned random bilder hun hadde funnet på internett ved å søke på Norway. Vi pratet med elevene i klassen som vi besøkte om alt frå musikkidol til kjærester og vekslet e-mail adresser.

Vi fikk malt oss noen fine Peking-opera masker på skolen, for vi skulle jo se Peking-opera på kvelden. Men det var et fåtall som fikk med seg hele forestillingen. Siden alle var nokså utslitte, sovnet og duppet vi av nå og da.

Vi har selvsagt spist mye god mat i dag og, med både frukost, lunsj og middag er det stor velstand her. Før middag handlet vi inn mat og drikke til i morgen, da vi skal tilbringe dagen på Den Kinesiske Mur. Det blir BRA!

Men nå er det natti natt her, så snakkes vi senere 😉

Ein nattaklem frå lille Brit i det store Kina

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Previous Post

Next Post

Comments (2)

  1. Guro

    Arti å læssa ka dåkkår driv på me! Kaldt eller? Kjent de mæstå ikkje att på bilde. Kos dåkkår viar! Ska fæl me 🙂

  2. Brit

    Va kaldt i Beijing, ja. Kald Sibir-vind… Takk takk, de ska vi gjærra, har sendt postkort ått de i går 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.