Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Juleball, dynastiene og avsluttning

20111210-img_0096

Nå har vi vært på skolen i nesten fire måneder, og har vært gjennom svært mye. Nå skal vi snart reise hjem til Jul, og det har vært mye som har skjedd de siste to ukene.

Lørdag 3.Des hadde vi juleverksted, hvor vi lagde julekort, masjipanfigurer, en pepperkake borg, makaroniengler og pyntet te-lys mens vi sang julesanger. Det var veldig koselig. 😀

Neste uke var alle svært opptatt med forberedelser til juleballet og fremføringene sine om kinas dynastier. Kinaklassen fikk i oppgave å lage bordkort, og noen var med å pyntet. Noen av oss akte, mens andre så film.
Det var gøy. 😀 (You can ake if you wanna, you can leave your friends behind..)

På lørda var det tid for juleball, og (nesten) alle møtte til middag i finklærne sine. Vi fikk servert pinnekjøtt, kjøttkaker, ribbe, kolrabistappe og riskrem til desert. Under middagen var det flere taler, blant annet en tale til guttene og en til jentene. Dan Remi fremførte talen til jentene, og gjorde det kjempebra, kanskje ikke rart i og med at han er nordlending og har det i blodet.
Etter maten fikk vi tre kvarters pause før juleballet skulle starte, for å bli ferdig med forberedelser. Vi ble møtt med rød løper og Even som spilte. Man kunne også bli tatt bilde av, hvis man ønsket. Vi fikk også velkomstdrink som bestod av “champagne”. I gymsalen, der juleballet var, var det veldig fint pyntet, med blant annet et juletre laget av en stige og grønn filt. Alle klassene hadde et innslag, og vårt var, naturligvis, en helt tilfeldig sketch hvor Nina leste et samisk eventyr. Selv om mesteparten var på samisk var det kastet inn noen tilfeldige norske ord her og der. Animasjon viste filmer de hadde laget, Vatn hadde tre nøtter om askepott, Egypt og Afrika viste filmer. Klubben-gruppen sang noen sanger, med AK som dirigent. Lærerene fremførte en sketch hvor Birte sang om et gammelt par i en hytte. Etter underholdninger var det tid for kåringer. VI hadde tidligere stemt på en konge og en dronning. Andre kåringer var blant annet årets dialekt (som Marius vant siden han tross alt er Verdaling), årets positive, årets lærer og årets kjekkas.
Etter en pause var det tid for å danse, og det var kjempegøy, selv om det ble nokså sent utover natten. Vi danset blant annet til Safety Dance 😀

Denne uken ble vi ferdig med fremføringer og begynte å se filmen Redcliff. Vi fikk også se filmen Haibiao hadde laget om Kinaklassen, som var veldig humoristisk og minnerik. Nå skal vi snart dra til Haibiao og Sumin for å ha avsluttning, noe vi alle gleder oss til.

Hanne og Asbjørn

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.