Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Nissebuddies troughout history

20111205_sno

Nå har en ny uke gått og det er på tide med et nytt blogg innlegg.

Uken startet som vanlig med en mandag. Som vanlig startet dagen med morgensamling. Det var Jørund fra Hjørundfjorden som stod for den. Han fortalte om slaget ved Thermopylene med oss som ivrige lyttere. Uten at vi la merke til det var han snakket seg godt utenom den tillagte tiden. Men det gjorde absolutt ingenting. Senere på dagen startet også det nye valgfaget Historie, selvsagt med Jørund fra Hjørundfjorden som lærer. I nesten fem timer kunne vi med stor glede høre om «Alexander den store» og hans erobringer. Alexander is da man

Mens alt dette pågikk hadde vi om kinesisk historie med Sumin. Det vil si at vi har lært om;

   • mord
   • sjalusi(som ofte endte i mord)
   • krig(massakre)
   • bygging av monumenter(inkl. Massakre)
   • Menneskeofring(massakre)
   • osv.

Vi fikk etter det utdelt hvert vårt dynasti for fordypning og den uken som nå kommer(eller er, kom litt sent igang med skrivingen) skal vi framføre det for klassen, det blir nok lærerikt. Det har vært en historisk uke her på Møre.

På tirsdagen(dagen som kommer etter mandag) var det assistentene som styrte morgensamlingen, ihvertfall tre av dem. Siden det var desember mente de det var tid for hemmelig nissevenn, det mente vi også. Vi fikk en hver. Det ble gjort mange ting for å muntre opp sin nissevenn, siden det skulle være hemmelig begynte mange av oss å si hei til alle vi så. Det har derfor vært en ekstra koselig uke. Stor kreativitet ble tatt i bruk, mens de fleste kjøpte godteri og skrev dikt, gikk andre ekstra til verks med alt fra Caesarkodering til rebusgåter og lapper på puten. På lørdagen var det tid for avsløring av nissevenn. Alle fikk vite sin nissevenn, med unntak av Kina-Magnus som kun fikk vite at hans ene gave vare gitt i medlidenhet.

Onsdag(Xing qi san – ukedag tre)) var det vår alles Per Martin som hadde morgensamling. Han snakket om håpskolen vår i Kina som vi samler inn penger til. Grunnen til dette var at vi onsdagen gikk til å banke på ørstingenes dører og spørre pent om panteflasker. Trolig har alle ørstinger en felles pantedag, tirsdag. Men med iherdig innsats klarte vi allikevel å fylle hele kjøkkenet med svarte plastposer av rester fra forbrukersamfunnet. Når vi på torsdag hadde fått sysselsatt en man bak vær panteautomat i Ørsta kunne vi stolt si oss fornøyde med vår fagst.

Som en liten digresjon har vi også ofret liv og lem for håpekolen. Se på dette: Møre Nytt

På Torsdag, selveste dagen til Tor(en liten rippoff fra forrige blogginnlegg) var det elevrådet sin tur på scenen. Ikke bare kom de med noen flotte skolegensere som vi stolt har bært helt til nå, men de presenterte nisseknutene, ja nettopp nisseknuter. 16 flotte knuter til å henge på lua;

1. Synge julesanger på amfi i ørsta. Få inn penger til afrika eller kina-klassen.(noteark i lua)

2. Skrive julekort til en medelev.(navnet til medelev)

3. Oppslag i Møre-Nytt(God omtale!!). (avisutklipp)

4. 6-pack/storflaske med julebrus på 10 min.(Bruskork)

5. Tulletelefon til en medelev eller en lærer, må overbevise personen om at tilfelle ikke er tøys og fanteri.(telefon i lua)

6. Isbading eller morgenbad.(sikkerhetsnål) (hint hint, les artikkelen)

7. Ring og spring hos Einar eller Christian H.(et blad)

8. Gjør en person glad.(smilefjes)

9. 15 pepperkaker i løpet av 2 minutter.(pepperkake)

10. Spis grøt en hel dag. Inkludert frokost, lunsj, middag OG kvelds. Kun lov å drikke rød saft, vann eller kaffe(ikke melk?!?!?!, madness, madness I say).(her får man ingenting i lua)

11. Samle en gjeng og fremføre en julesang på morgensamling.(tegning av et kor som synger)

12. Gå julebukk.(appelsinskall)

13. Hvis det snør, lag en snømann på minst en meter.(kvist i lua)

14. Lag din egen julepynt og pynt juletreet.(julepynt i lua)

15. bestejulepyntet rom, max 50 kr.(stjerne i lua)

16. Beste julepyntet gang.(Engel i lua)

På Lørdagen, laugardagen, var det nisseverksted. Det ble laget pepperkakeborg, julekort, tovehjerter og mye mer. Alt ble avsluttet med TRE mandler i grøten, Vi vant ikke:(.

Det kom forresten snø, som så forsvant igjen, som så kom tilbake! Så nå er det endelig desember.

Fred over dere alle fra «St. Halvdan» og «Oskar the great».

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.