Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

“Det gikk som smurt”

20111103034

Nå er vaskedagen over, og vi er klare for helg her på Møre etter en mindre hektisk uke, men som allikevel har bydd på nye utfordringer.

Etter master An’s opphold fant vi desverre ut at vi ikke var de kungfutalentene som vi hadde sett for oss, noe som kom som et sjokk på oss begge. Derfor passet det meget fint at vi denne uken fikk en helt ny utfordring og bryne oss på. Mandag etter lunsj kjørte Einar den heldige Kinaklassen opp til en gård ikke langt borte fra skolen. Vi hadde kun fått informasjon om at vi skulle prøve ut noe så spennende og eksotisk som “melkeforedling”. Vi så alle for oss at vi skulle få melke kyr, og vi var i vill ekstase. Skuffelsen var derfor enorm ettersom det viste seg at vi skulle separere ferdigmelket melk. Som et plaster på såret skulle vi lage rømme, og så vende tilbake på torsdagen for å lage smør av rømmen. Smørprosjektet viste seg å bli stor suksess. Vi fikk hjemmelagede vafler og vendte storfornøyde tilbake til skolen med hjemmelaget smør i bagasjen.

Sosialt samvær og hygge er veldig viktig, derfor har vi avsatt tid til klasseleik i timeplanen. Tirsdag tok vi beina fatt og Per Martin tok oss med ut i skogen (etter en fin omvei, men vi hadde sikkert godt av trimmen). Der lekte vi først “Stratego”, men det falt ikke helt i smak, så vi bestemte oss for å finne på noe annet. “Dødball” var heller ikke den mest praktiske aktiviteten å få til i skogen, så vi endte opp med å leke “Boksen går”. Etterpå vendte vi snuten tilbake til skolen for en deilig lunsj, etterfulgt av noen herlige timer språkundervisning.

Ingen uke i Kinaklassen uten film, så på onsdag så nok en episode av “Lost in China”. Ellers har vi fått en oppgave der vi skal ha om et kinarelatert tema som vi skal fremføre for resten av klassen. Dette har ført til blandede følelser, men vi ser oss fint nødt til å ta utfordringen.

Vi takker for oss, og ønsker alle en riktig god helg!

Klemz, koz og rompedazk fra Nina og Monica <3

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Comments (2)

  1. sq

    Haha, har guttene barbert bort sitt skjegg? Trodde vi fikk en ny elev.:-) Litt uvant å se Steinar uten skjegg.

  2. Haibiao

    Desverre hadde vi for kort tid med Kung fu trening. Men Mr. An sa at dere er flinke og har gjort sitt best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.