Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

HB, stive bein og Bruce Lee

20111017-img_0353

Wǎnshàng hǎo!

Denne veka har vi fått to nye kallenavn i klassen: “handsome boy”(HB) og “du da”. Oscar fikk kallenavnet HB etter at Mester An sa til Haibiao at i år har klassen fått en handsome boy. Og Nina (T.) blir nå kalt “du da” av Haibiao for å vite hvem han snakker til siden vi har to Nina i klassen, og nine på kinesisk betyr du da.

Kinesisk kampsport hver dag, er ikke noe å spøke med. Blåkuler, stive og ømme muskler følger med, noe vi har nå fått erfart. Selv om Mester An nærmer seg 60 år, er han sprekere og ikke minst mykere enn alle i klassen tilsammen. En dag skulle han ha oss til å sparke oss selv nesten i ansiktet (med strakt bein). Vi kan vel ærlig innrømme at ingen klarte det, og det eneste klassen stod igjen med var stive bein dagen derpå. Men vi har klart noe: vi er faktisk ferdig med første sett i bù (bambuspinne) og startet på neste. De fleste i klassen synes bù er den morsomste delen i kampsporttimene. Vi holder også på å lære oss tai chi, der det viktigste er å kontrollere pusten.

Selv om man ikke skulle tro det, fikk vi tid til andre ting enn kampsport også. For eksempel på tirsdagen skulle vi egentlig på en liten fjelltur etter lunsj, noe  de fleste i klassen hadde stemt frem på mandagen. Men da tirsdagen kom hadde de fleste ombestemt seg da vi våknet opp til vind og regn. Per Martin, som hadde ansvar for fjellturen, hadde også liten lyst og forklarte til Haibiao at vi måtte mest sansynlig gå i våt myr pga det dårlige været. Siden fire personer skulle ha kjøkkentjeneste den dagen, ble det gjort en ny avstemming. Den eneste som ville på tur var selvsagt Steinar. Dermed ble det gymsalaktivitet i stedet. De fleste brukte tiden til egentrening og yoga, mens andre øvde bù.

Onsdagen såg vi “Lost in China, part 3” der brødrene Hutchens tok oss med helt vest i Kina til byen Kashgar. Kashgar var en av de viktigste byene som er forbundet med Silkeveien, som er en oase med ørken rundt så langt øyet kan se. Fredagen såg vi filmen “Bruce Lee, my brother”, som handlet om livet til en av de mest kjente skuespillerene i Kina. Filmen er basert på søsknenes fortellinger om ham. Oppi alt dette har vi også hatt språkundervisning, som ble avsluttet med en test torsdagsmorgen.

Lørdag var hele skolen på seminar om klassisk musikk og hvordan den blir brukt i film. På kvelden var det tid for elevkveld arrangert av animasjonsklassen. De serverte kjempegod tacopizza før showet, og kaker etter. På programmet stod sketcher, historiefortellinger, bildemontage, morsomme, egenproduserte animasjonsvideoer og vakker musikk. Etter dette ble det satt på filmen Se Opp, for de som ville se.

adios! au revoir! adieu! wiedersehen! sayonara! arrivederci! zàijiàn!

Stine og Brit 🙂

[nggallery id=72]

 

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.