Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Kungfu, Master An og 20 grensen

20111013-img_0269

Wǎnshàng hǎo!
Første uke etter høstferien nærmer seg slutten, uken startet rett på med gamle vaner. Ingen mild overgang mellom ferie og “skole”. Mandag ble brukt til valgfag fram til lunsj og etter lunsj var det film som sto på programmet, “Young And Restless In China”. Tirsdagen var det språk fram til lunsj. Etter lunsj var det klasseleik hvor Per-Martin hadde ansvaret. 20 grensen var navnet på leken og Marius og Oskar var meddommere. Leken er et pedagoisk eksperiment som bygger opp sammholdet i klassen, samtidig som den er morsom. (For de som blir valgt ut til å vinne).
Klassen ble delt i tre lag. Spar (best), Hjerter (10) og Ruter (Arisk Majoritet). Leken har en forutbestemt vinner og taper noe lagene ikke får vite.

På onsdag kom Master An Jiyong og hans kone fra Beijing til Vigra, Ålesund. Per-Martin og Oskar hentet de, flyet skulle lande på Vigra kl. 18.05. Per-Martin og Oskar reiste fra skolen i god tid kl. 16:00 slik at An med følge ikke ble nødt til å vente. Det viste seg desverre at Master An og Fru An ble sendt til feil avgangshall på Gardemoen og rakk derfor ikke flyet som skulle lande 18.05. De ble ombooket til et senere fly som skulle lande på Vigra kl 20.10. De landet på flyplassen kl 20.49 siden flyet ventet på charterturister som var forsinket med et annet fly. Vel framme etter å har reist siden kl. 06.00 kinesisk tid var Master An og Fru An selvsagt veldig slitne, men de hadde energi nok til å møte Per-Martin og Oskar med masse positivitet og ivrig kinesisk som ingen av de sistnevnte forsto særlig mye av.

Torsdagen startet undervisningen med Master An, vi fikk først en oppvisning av Master An i forskjellig arter av Wushu uten og med våpen. Han viste fram “short fist”, “long fist” to stiler uten våpen og han viste fram spyd og Kwan dao/kinesisk hallebarde, veldig imponerende. Deretter startet vår opplæring, vi ble lært de grunnleggende tingene i Wushu hvor slag og balanse stod i sentrum.  Dette var en veldig morsom dag for alle. Det var flere planer for å lære Master An en lekse men de ble raskt skrinlagt når han viste blokkering i sparring med Magnus. Magnus fikk beskjed om å slå Master An i brystet hvorpå An blokkerte og klappet Magnus på kinnetså raskt at de som blunket gikk glipp av det!  Gleder oss til neste økt!

PS.

I kina sier de etternavn først så den norske “navnet” til Master An er Jiyong An

Wǎnshàng hǎo! = God ettermiddag

Bilder fra skoleåret 2011/2012

 

Comment (1)

  1. sq

    Hei alle sammen!
    Kjekt å lese innlegget og flott å se at dere har det bra på skolen. Hadde en nydelig tur på De gule fjellene og er i Nanjing nå. Fint vær og trivelig reisegruppe.
    Snakkes om ca. en uke!
    sumin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.