Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Standalhytta

20110906-img_0407

Dette er den første innlegget skrevet av elevene fra Kina – Midtens rike.

Alle elevene fra Møre folkehøgskule dro på klassetur til Standalhytta mandags morgen den 5. september. De fleste ble kjørt hallveis opp og måtte gå derifra, de andre syklet hele veien fra skolen til hytta. Da vi kom fram rigget elevene seg til inne på hytta, det var et stort kaos med tanke på alle tingene var lagt i en haug utenfor hytta for at elevene selv skulle bære dem inn. Etter at alle sakene var på plass, var det tid for et Rebus-løp, det vil si at alle elevene ble delt opp i flere grupper på ulike stasjoner. Her fikk vi mange forskjellige utfordringer. Her var blant annet en av utfordringene å skyte med pil og bue på blink, en annen oppgave var å lage en figur med bind for øynene. En kan ikke si at man mestret alle oppgavene, for her gikk de fleste av oppgavene ut på samarbeid, en kunne ikke gjøre alt alene. En annen oppgave gikk ut på å lage en sang som skulle handle om skolen, her stod vi fritt til å velge melodi. Vi fikk beskjed om at sangen skulle være ferdig til lørdag, hvor man skulle fremføre den for alle sammen!

Neste dag fikk vi fire valg om hva vi skulle tilbringe dagen med. Det ene valgte var å gå en tur til fjellet “fingeren”, et annet valg var å gå en litt kortere tur for å oppleve naturen her oppe. Det tredje valget gikk ut på å padle i kajakk og eller fiske, det ble fanget masse fisk som ble servert som middag den 8. september. Det siste valget gikk ut på å oppholde seg på hytta for å drive med håndarbeid, her var det noen som holdt på med kinesisk knutekunst, mens andre satt og tegnet, det var også noen som spilte brettspill men vi kan alle si at det var meget sosialt. Senere på kvelden ble grilling for alle elevene, for at det ikke skulle bli mye kaos, var det hjelperne og lærerne som satte igang grillinga.

Siden så mange elever ble syke under oppholdet, ble de nødt til å dra tilbake til skolen dagen før vi reiste hjem, som var den 7. september. Det var nå mulig å få kunne sove om kveldene uten all den hostinga. Dagen derpå stod vi opp og fikk servert frokost, deretter skulle alle pakke og rydde soverommene sine. Dette ble en utfordring fordi noen (vi nevner ikke navn her) hadde hellet ris i sengene og på gulvet til flere av rommene. Da var det på tide å reise hjem. 12 av elevene måtte være igjen å vaske fellesrommene, mens de andre måtte begynne å gå eller sykle tilbake. Det tok ikke lange stunden før de ble ferdige med å vaske, så kom en av lærerne å hentet de med minibuss, og plukket resten av gjengen opp på vei tilbake.

Hanne & Joachim

Bilder fra skoleåret 2011/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.