Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Nææææi! Æ vilj itj heim!

En forsvunnen hånddukke, en elev hos poilitistasjonen, syke elever, kalde elever, svindel på marked, to pengebøker som er forsvunnet. Og én fantastisk Sumin som holder alt sammen og fikser det meste. I seks uker har vi reist langt og opplevd utrolig mye. Siste endestasjon er Shanghai hvor vi har vært tre dager nå. De fleste har utnyttet tiden til å handle inn alt som ikke enda var handlet inn. Dresser, damedresser, kjoler, kamera og annen elektronikk har nok bidratt til flere overtrukkede kontoer.

shanghai-mandag-7

I dag har de som bestilte skreddersydde dresser og kjoler hentet disse på stoffmarkedet. Et par av kjolene måtte sys litt på, men etter litt om og men ble alle veldig fornøyde og vi endte opp som en riktig staselig gjeng til slutt. De som følte de hadde litt ekstra penger å bruke (Per Martin, Linn, Silje og Birgitte) tok like  gjerne magnet-levitasjonstoget til og fra flyplassen. Per Martin beskriver opplevelsen som helt fantastisk, spesielt det å kjenne toget ”ta av” fra plattformen. Å kjøre i 431 km/t synes han var veldig dritkult!

Så var det tid for det siste måltidet i Kina. Vi gikk til en restaurant ikke så langt fra hostellet og fikk en helt vanlig kinesisk middag. Men med fint pyntede gutter og god stemning rundt bordet ble det riktig så koselig. Resten av kvelden går nok med på å pakke og veie kofferter, som nok blir vanskelig for enkelte. Gunnar har i anledning flyturen kledd seg i to skjorter, en genser, et håndkle, en allværsjakke og en frakk. Det blir varmt og godt på flyplassen tenker jeg.

6 av 6 elever på rommet vårt mener i alle fall at kinaturen har vært fantastisk og storslått. Jeg tror nok at resten av klassen sier seg enig og takker hverandre for seks fabelaktige og magnifikante uker. Mye har vi å takke hverandre for, en flott klasse som fungerer sammen ypperlig, men mest av alt tror jeg mange vil takke Sumin. En chao-ren – supermenneske – som fikser og ordner alt det skal være. Om vi går opp Emei-fjellet, vandrer dagesvis i storbyer eller bestiller merkelig kinesisk mat, så er Sumin der alltid for oss med det lure smilet og en vittig, tørr kommentar. Likeså er vi utrolig glade for at Lao Miao kunne være med oss så lenge som han kunne, og at han ville være et par ekstra dager med oss i Beijing.

Så takk, alle sammen, for nå og for en storslått og ekstraordinær tur!

Morten

P.S. Andreas sier at de som ikke synes at turen var bra kan BRENNE OG SVI I HELVETTE!!!

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.