Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Time for tea – nest siste dag i Shanghai

080411-shanghai-14

Nå er det bare TO dager igjen av vår lange, lange reise… det er veldig rart å tenke på. Derfor tenkte ikke jeg på det når jeg sto opp i dag. Jeg var heller fokusert på hva slags te jeg skulle ha med hjem til Norge. Vi dro nemlig til et kjøpesenter kun for tevarer. Det var te-ditt og kanne-datt i hver eneste hylle. Himmelfalne på hva vi skulle velge, kom Sumin oss til unnsetning og alle fikk hva de ville ha av slankete, sunn te, grønn te og kumøkkte. Jeg er glad i te, men ville ikke akkurat ha hele fanget tilsølt av det, som jeg fikk, takket være Morten. Men han sa unnskyld, da☺, og etter mye kaldt vann var det tid for å gå.

Så var det tur til kamerabutikk for noen, tur til Expo-utstillingen for andre eller til gamlebyen; alt etter hva man foretrakk og hvilke ærender man hadde. Selv dro jeg til stoffmarkedet (igjen! Tredje gangen jeg er der.) for å justere kjolen jeg har bestilt. Den blir så fin!!

Så var det middag og tur til brygga ved People`s Square for å ta inn den berømte Shanghai-skylinen i neonbelysningen. Det er noe helt annet enn å være i Norge, gitt. Noen av oss hadde lyst på en billig klipp før vi returnerer til vårt dyre fedreland, og jammen fant vi en funky salong etter litt gatevandring. Mot mitt hår var de litt…uortodokse. Ble alt i alt veldig fornøyd tross at alt av krøller og fall er borte. 39 spenn for vask og klipp, liksom. Andreas ble litt hippere enn det han foretrakk, og hipp får vi tro Gustav blir også med alle de hårrullene festet til skalpen. Enda er noen igjen i salongen, de skulle farge og krølle og styre, så vi ser dem nok ikke før i morgen tidlig. Da er det siste dagen. Så rart. Det er et liv som venter på meg hjemme som nesten er glemt. Og så mye å ta tak i. Æsj. Kan godt være bare litt lenger i Shanghai.

Linn

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.