Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Museum, skyskraper og akrobatikk

Dagen i dag begynte med en litt kjedelig frokost, med lite utvalg, men i det minste mat de fleste liker. Shanghai er en av verdens største byer, og har naturlig nok mye å by på (foss foss). Vi besøkte det som skal være verdens nest høyeste bygning, nemlig Shanghai Financial Trading Centre, eller flaskeåpneren som den populært blir kalt. Skyskraperen hadde et veldig raskt heissystem, som ga elevene propper i ørene i det den steg mot skyene i et uvisst antall kilometer i timen. Det var gøy! På toppen fikk vi se Shanghai med panorama utsikt, og noen syntes det ble litt skummelt da de nærmet seg glassveggen som skilte dem og nesten 500 meter med fritt fall. Noen etasjer lenger ned, fikk noen av elevene en helt ny opplevelse hva angår kinesisk hygiene. Toalettene i skyskraperen gjorde nemlig jobben for deg, når du hadde gjort deg ferdig med ditt fornødne. Henrik beskriver vannspruten som ganske ubehagelig, men absolutt noe han kunne blitt vant til.

090411-shanghai-9

Vi var også på et byplanleggingsmuseum, som var veldig interessant og imponerende, og som sikkert Oslo kunne lært mye av. Vi fikk se mange modeller av byen ved natt og dag, som også var verdens største av sitt slag, samt flere modeller av flyplasser, t-baner, parkanlegg og alt det som en moderne by trenger

De elevene som ikke hadde muligheten til å dra til skredderen i går, eller som ikke fikk bestilt alt de hadde lyst på under gårsdagens besøk, tok turen i dag også. Nå har de aller fleste fra klassen enten en skreddersydd dress, frakk eller kjole til brøkdelen av prisen det ville kostet i Norge, og vi gleder oss veldig til å få se det endelige resultatet. Pengene forsvinner i et voldsomt tempo om dagen, og mange merker at turen begynner å gå mot slutten, og kjemper mot klokken for å få gjort unna alle de planlagte og de mer impulsive kjøpene.

På kvelden så vi et flott akrobatikk show, som inneholdt mye sjonglering med tallerkener, hatter, diabloer, og mennesker. Det mest spektakulære nummeret kom helt til sist da ikke en, men hele fem motorsyklister spinte rundt inne i en svær metallball. Vi satt bare å ventet på at de skulle kræsje inn i hverandre og forårsake en voldsom eksplosjon, men det skjedde heldigvis ikke.

I morgen skal vi bruke enda mer penger, det blir gøy!

Magnus

Reisealbum 2011

Comments are closed.