Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Har du mistet mamma´n din du da, stakkar…?

Det var en gang en liten jente, denne lille jenta het Tiril. Tiril hadde lyst til å gå en liten tur ut, og valgte å ta turen til det lokale markede. Når hun kom til markede fant hun en veldig fin top, når hun langt om lenge hadde kjøpt seg den, fant hun ut at de andre hadde gått fra henne. Hun begynte å lete etter de andre, men de var ingen steder å finne. Nå ble Tiril litt engstelig, for hun hadde ikke noen anelse om hvilken vei som førte tilbake til den trygge lune senga. Hun hadde værken med seg kontaktinfo, adressekort, bankkort eller pass. Og med sine begrensede kunnskaper i kinesisk, begynte Tiril en strabasiøs ferd for å finne veien tilbake. På denne ferden opplevede Tiril å bli ropt til av fremmede ungdommer, mennesker som skulte på henne og fortvilelsen med å føle seg fortapt. Når hun begynte å miste alt håp, kom hun over et hotel hvor noen kunne litt engelsk. En av de godhjertede annsatte der, valgte å følge Tiril til den nærmeste politistasjonen.

Når de kom til politistasjonen kom Tiril på navnet på hotellet, trodde hun, det viste seg at det var navnet på det gamle hotellet. Men med litt god snakk, og forklaring, klarte de å finne nr til Sumin og de fikk ringt til henne. Så da måtte Sumin og Morten, ta en tur til politiet, kl 23:30, fordi stakkars lille Tiril ikke klarte å finne veien hjem. Så nå har Tiril fått utdelt sit eget kompass, sånn at hun alltid kan finne veien tilbake, om hun skal gå seg vil.Men nok om Tiril´s tur i det lokale miljøet. I dag har vi ankomet Shanghai! Og for en dag vi har hat. Det hele begynte på med en tog tur på 45min, som kom opp i hele 353 km/t. Noe som er det raskeste jeg personlig har beveget meg på land, det så ut som om de som kjørte ved siden av i hundre, bare tuslet avgårde. Når vi så var framme i selve byen, bar det rett til hostellet, hvor vi fikk vasket klær uten at det koster over 150kr, for å så ta en tur ut på stoffmarkede. Her fikk flere av oss, tatt mål, for å få skreddersydde dresser og kjoler. Etter at alt dette var i boks, så dro vi til et ganske stor innendørs elektro “marked”. Hvor man fikk kjøpt ganske billigeprodukter, om man gadd å prute litt.

Men nå er jeg sliten og skal legge meg, etter en dusj, for å så stå opp til en mer innholdsrik dag i morgen.
Gleder meg!

Per Martin

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.