Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 38: Guten Tag, Frau Olsen!

Kinaklassen er som kjent i Kina. Kina ligger i Asia. Fenomenet som i Norge er kjent som “undervisning”, eksisterer også i Kina (eit land i Asia). Som nemnt i gårsdagens noko tvilsomme reisebrev, signert Herr Skretting, er vi for øyeblikket i Hangzhou. I dag formiddag var me på visitt hos Zhejiang University, som ligg her i byen. Da fortroppen kom ut av taxiane, og ut på plenen ved campus, vart me møtt av ein liten dude som heitte Tony.

070411-hangzhou-31

Han var 11 år. Og studerte matte, engelsk, fysikk og dataingeniør. På universitetsnivå. Mind Blown. Han snakka også bedre engelsk enn nokon andre kinesarar me har støtt på i Kina på vår fantastiske reise (mykje meir fantastisk enn den såkalte fantastiste reisen på NRK. Altså, da programmet e so dårlig. Derpfamilia på “eventyr”, med prepaid “urinnvånara” so “snakka” “ukjente” “språk”. Eg blir kvalm. Går da på TV endo? Viss da gjer da, ska me ikkje sjå da mens me ete pizza når eg komme heim!)

070411-hangzhou-14
Men, nok ranting om norsk laurdagsunderholdning. Me hadde eit universitet å utforska. Og det gjorde me. Ting som sto på programmet var ein grundig opplæring i universitetet si historie (inkludert demonstrering av skulesangen), omvisning på campus i både buss og til fots, og lunsj i den enorm kantina. Veldig interessant, kanskje nokon i kinaklassen fekk inspirasjon til å studere her til og med.

 

Gårsdagens innlegg i vår krønike kom med rykter om at Per Martin og Gunnar (undertegnede) hadde forsvunne. Disse ryktene er noko overdrivne. Det var det imidlertidig ikkje alle som trudde. For å gjere ting meir dramatiske, vart ein tekstmelding sendt heim til Per si mor heime i Norge. Der stod det:

“Guten Abend, zerstörte Menschen. Ob du deinen Sohn zurück haben gewunscht, kannst du dieser Telefonnummer ausdruck: 004798481248.”                             Meldingen var dikta av Andreas, med Per sin godkjenning, og min “grammatikkhjelp”. Utrulig kva 5 år med tyskundervisning har gjort for oss.

Dessverre vart meldingen ikkje oppfatta like tullete som me hadde sett for oss. Me kan berre sei at me beklagar. Som ein sidenotis kan eg legga til at mine eigne foreldre ikkje har sendt ein lyd i frå seg, sjølv om eg og visstnok var forsvunnen. FORKLAR DYKKAR!!

Resten av dagen har gått med til å sløve, handle, sove, spille og dille. Ikkje noko å fortelje så veldig mykje om. Dr. Hogback kom ikkje på besøk. GeckoMoriaen var og ikkje tilstadeværande. Skuffandes*.

* Legg merke til ein såkalt “Turøy-s” som ligg til slutt i dette ordet.

Andreas er forsvunnen. Og Ola. Og Henrik. Og alle i klassen. MUHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA!!!!!!! Ich bin zerstört in meinem Kopf.

Gunnar

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.