Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 36 – Massacre and Bustour

nanjing-6

Dagen startet for min del at jeg tok en titt ut av vinduet og så det vakre sollyset treffe de kalde bygatene utenfor. Tidlig på morningen er ikke jeg akkurat 100 prosent, men det kjentes ut som det skulle være en fantastisk dag. Å våkne opp ved siden av min kjære er jo alltids et pluss seff. Det som vi skulle gjøre denne dagen var å besøke et museum, men jeg fikk ikke helt med meg hva det handla om (opps). Vi skulle ta lokaltransport bort dit, det viste seg å være museet for Nanjingmasakeren.

Litt bakgrunn : I 1937 bestemte japanerne å angripe det “svake” Kina. Kina som var under mye press fra verdensmaktene om kolonisering pga. den industrielle revolusjonen, dermed hadde de masseprodusert våpen og teknologi som overgikk kineserne. Siden de var under så mye press gikk japanerne til angrep på Shanghai og videre til Nanjing. Under massakeren døde det rundt 300000 og det ble meldt over 20000 voldtekt under tidsperioden.
Dette besøket var meget sterkt for meg og Jannicke. inntrykkene var utrolige og grusomme. Dette førte jo til at under lunsjen i 12 tida var ikke matlysten på topp for å si det sånn -.-

Etter å ha fylt hodet med ekle bilder og magen med mat var det på sin tid med en “good old fashioned” busstur 😛
Ikke spesielt mye skjedde under denne bussturen, you know the usual. Du sover, eter og pisser. men vi fikk se en helt syyyk stooooor innsjø. Når vi var framme i den vakre byen Hangzhou, var det en utrolig middag som ventet på oss. Vi fikk deretter lov til å gå på egenhånd der vi fant gågaten deluxe ^^

Så en deilig dag med mye innstryk. Dagens sitat: “Forgivable, but unforgetable” by John Rabe

Olaf Sandnes

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.