Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 35 – Fridag i Nanjing

p1120763-2

I dag fekk vi endelig en fridag. Fridager er sjeldne og få, og hvert sekund må nytest. I mitt tilfelle betydde det å vere oppe lenge natta i forveien, og sove lenge dagen etter (noe som irriterte en morgenfugl som heter Olaf). Olaf var oppe tidlig og utforska gatene rundt hotellet i en times tid før han kom tilbake med frukost til meg som var heilt fantastisk. “Grov” loff med peanøttsmør og jordbærsyltetøy står lett som nummer en for frukoster på kinaturen (selv om det resulterte i vond mage fordi det var FOR grovt og uvant).

Etter et par timers venting var eg endelig klar til å gå ut med Olaf. Klokken var ca. 3 før vi drakk morgenkaffien på starbucks, der det ikkje var sitteplasser noktil at vi kunne kjøpe kake. Etter dette blei vi frista inn på en restaurant ved navnet Tacos, med store forhåpninger om å få ete taco. Valget mitt blei en ganskegod indrefilet, og Olaf bestilte den einaste tacoretten dei hadde på menyen. Tacoretten på Tacos viste seg å vere tacoskjell med biffstrimler i, ikkje heilt likt tacomen smakfullt. Då vi hadde ete ferdig såg vi en vannstråle skyte forbi vinduet der vi satt på kjøpesenteret i tredje etasje. Det viste seg å vere et fascinerandevannshow som begynte i første etasje i en fontene. Strålane bevegde seg i takt med den klassiske musikken som blei spelt, og det var spektakulært og en fryd forøynene. Klokka fem dro vi på et gigantisk underjordisk marked kor vi (eg) sløste penga fram til vi skulle møte opp til felles middag klokka sju. Fortsatt mette etterindrefileten og tacoen reiste vi raskt fra middagen og tilbake til markedet. Vi gjorde et forsøk på å finne sko, men det var håpløst siden den største kvinnestørrelsenvar 40 (=37 heime), og største herrestørrelsen var 43. Ganske slitne av et varmt og klamt marked dro vi tilbake til hotellet for å ta kvelden, men før det stoppa vi forå handle mat ettersom vi ikkje hadde spist siden Tacos.

Jannicke

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.