Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

31.mars – Vandring på De gule fjellene

paa_huangshan
Dagen starta med ein unormalt seriøs frokost, der stemningen var heller amper og nedtrykt. Etter frokost tok me ein 2 timars busstur te fjellet og begynte den lange turen opp trappene. På veien opp møtte me for øvrig mange som var på vei ned, noken bærte på håndkle og diverse fra hotellene på toppen andre var på vei opp med chips og andre ting til ein eller anna bod på veien. På vei opp møtte me og veldig mange trivelige kinesera så fortalte kor tungt turen var på kneerne. Andre ville heller ta bilde sammen med oss eller øva seg på engelsk kunnskapane sine.

Di fantastiske tur klerne te kinserane bestod av eventuelt dress og dress sko eller kose dress(for jentene) og sko uten demping… Di me såg så hadde tur kler, hadde pakka seg inn i altfor masse kles plagg og gjekk veldig treigt! Rundt klokka 1500 hadde alle komt seg opp på toppen og me gjekk på 2-3 forskjellige små kjente fjelltoppa. Etter at me hadde sett og beundra den fine utsikten for me slitne te hotellet. På hotellet blei me delt inn i jente og gutte rom, alle jentene delte et rom mens guttane blei fordelt på 2 rom. På di billige hotellromma våras fekk me køysenge så va høyst ustabile. Du kunne risikera å riva ned sengo når du skulle opp i 2 etasjen, stegen bestod av 3 runde rille så heller ikkje va så behagelig å tråkka opp uten sko. Og om du flytta på deg i sengo så bevegte heila driten på seg, og du låg egentlig bare på ei tynn tre planke ting med ei tynn madrass oppå med puta og tynn dyna =P Ellers blei da tidlig i seng på alle siden me skulle opp klokko 4 for å sjå på sol oppgongen.

Birgitte

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.