Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

I <3 BJ

img_0440

Idag, vår siste dag i Beijing, besøkte vi sommerpalasset, besøkte videregående nr 63, vandret i en random park og møtte master An igjen som underviste oss i kung fu i høst.

Dagen har med andre ord vært lang og innholdsrik som alle våre dager i Beijing. I sommerpalasset var det selvfølgelig en strøm med andre crazy turister som vi ble nedrent av like mye som irriterende selgere. Jeg har vel ikke et eneste bilde uten en Wilbur fra Tyskland eller en Gareth fra USA i tillegg til kinesisk motiv. Men mye folk og mye press er noe vi har vendt oss til for lenge siden. Sommerpalasset var det stedet der keiserfamilien slappet av og trakk seg tilbake i Qing-dynastiet. Sumin fortalte litt om den onde enkekeiserinnen Cixi før vi tittet inn i palassbygningene på alle de orientalske 1800-tallsmøblene og gikk i den lange korridoren.

Så dro vi til videregående nr 63 (nei, ikke nr 58 eller nr 16) for å leke med studentene der. Vi ble sittende i grupper og snakke engelsk med en klasse med 16-åringer før vi ble med ut og spilte basketball med dem. Dette var nok desidert et av høydepunktene for dagen. Det var som å være på en forvokst håpskole (som riktignok ikke trengte bistand i annet enn engelsk, men likevel:) ). Alle fikk små gaver; Tiril fikk en flott hjemmestrikka mobilkjole til å ha rundt halsen.

Så var det buss igjen til Jinshan-parken og vandre litt blant alle sypresstrærne og undre seg over kinesisk arkitektur mens vi gikk opp på en liten topp og beundret Den forbudte By i fugleperspektiv. Svært sted. Det var også en svær gullbuddha i et tempel som jeg ble veldig facsinert av; det er noe med at de er av gull. Jeg tror jeg har lest for mye Donald Duck eller noe, alt som er så gedigent og av gull er tiltrekkende… Synd vi ikke fikk lov å ta bilder. Det er én av ganske mange gullbuddhaer vi har møtt på vår vei i Kina.

Det var litt dødtid mellom parken og middagen med master An, så vi ble sluppet av på et sted med mange småbutikker. Det har med andre ord vært mye byvandring i dag også. Det neste høydepunktet ble så Peking-and med master An og kona. Man skal gjerne bestille litt andetilbehør i tillegg til anda, så vi gikk for andelever som vi prøvende smakte på først. Greit nok for min del. Da selve andekjøttet kom sammen med lefsene og stashet vi kunne blande det med, det ble det stor jubel. Jeg har bare en ting å si: NAM! Andeskinn smaker deilig smør:) Men det kom så mye mat på bordet at vi ikke klarte å spise opp. Selv etter at vi var mette kom det nye tallerkner. Deretter ble det bursdagskake til Ola 🙂 🙂 🙂 Hurraaa! Etter mye latter, bråk og skravling, var det tid for å ta gruppebilde og så dra tilbake til hostellet.

I morgen blir det utsjekking og togtur i 20 timer…. det kan bli interessant..

Linn

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.