Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Den lange ventedagen

Tidlig, tidlig på morgenen fikk vi en allsidig frokost. En kunne nesten kalle den en buffet. Bare noen få fikk det samme å spise. Noen fikk musli eller sandwich. Mens andre fikk french toast eller bacon, egg og pølse. Gustav fikk risgrøt pluss to pølser. Sumin startet med en gang et organiserings arbeid med frokosten og alle måtte si ifra hva de hadde lyst på til frokost. Etter alt det styret kom vi oss endelig avgårde. Da var klokken kvart over åtte.

260311-beijing_pm-2

I godt humør gikk vi til subway og tok toget til Maos musoleum og den forbudte by. Alle ville inn til Maos grav unntatt tre som sto og passet på ryggsekker og kameraer. I nesten to timer sto vi og ventet på at de skulle komme tilbake fra grav besøket. Det viste seg at køen var lengre enn forventet. Birgitte gav opp tidlig mens en annen ble nektet adgang pga at han hadde kameraet med seg. Etter at alle hadde kommet tilbake gikk vi videre til den forbudte by. Alle var nå litt lei av å stå i kø. Etter å ha gått igjennom de to ytre murene kom vi til hovedinngangen. Der gikk Sumin inn i en kø for å kjøpe billetter til oss. Så etter en halvtime med venting kom hun og da hadde hun kjøpt en fellesbillett. I samlet gjeng gikk vi til en ny mini kø. Vent litt! Det mangler enn. Hvor er Gustav??? Alle tumlet ut av køen og satte seg i en hippie sirkel mens Morten og Sumin gikk på leting etter Gustav. Ti min senere dukket han opp og vi kom oss inn i den forbudte by. Den var mye større enn det vi hadde trodd. Mye å gå ble det på oss. Utrolig mange bilder ble tatt og masse skvising i kø for å se inn i bygningene det og på oss. Så da vi endelig kom til bokvarteret i byen, forsvant også de fleste turister. Vi så på smykker, antikviteter og fine steiner før vi gikk ut bak i byen til den moderne byen. Derfra gikk en gruppe med sultne ulver til en fancy restaurant hvor vi fikk ganske god mat+gratis pomme frie. Alle var da slitne og trøtte.

Etter maten hadde folk fått litt av energien tilbake. Med mange drosjer kom vi oss til himmel tempelet hvor vi vandret rundt en time og på slutten måtte vi  igjen vente  for vi manglet en del av gruppen. Så tok vi toget til Beijing station. Der vandret vi igjennom antikvitets gaten før vi kom til den nye restauranten hvor vi fant ut at tofu ikke alltid lukter godt. Derfre gikk vi igjennom bygningen til Peking teater/opera. Operaen startet halv åtte og etter en akrobatisk forestilling var den ferdig klokken ni. Med taxi kom vi oss tilbake til hostelet og da kunne vi endelig slappe av og spille litt biljard og sitte i sofaen og ta det med ro før man gikk til sengs. : )

mvh

Ingrid

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.