Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

Dag 24, den andre dagen i Xi’an

240311-xian-4

Hei igjen dere, dette blir da mitt andre lesebrev, og mitt andre forsøk på å skrive en gjennomsnittlig god tekst. Dagen i dag begynte med en litt brå frokost for min del, ettersom at jeg ikke klarte å stå opp i tide, for å så få vite at vi skulle dra å se den berømte terrakottahæren.

Hæren som ble laget rundt 210 f.v.t, er kanskje en av de tingene jeg personlig har gledet meg mest til å se i Kina. Det er overveldende å se hvor mange figurer som har blitt funnet, men ikke minst er tanken på hvor mange som gjenstår å bli funnet, veldig spennende. Plassen er en stor arkeologisk lekeplass, og tanken på at vær eneste av ”soldatene” er forskjellige, er ganske slående. Noe som man dessverre ikke ser noe særlig tegn til lenger, er at alle enhetene en gang var dekket av sterke klare farger, som gjenspeiler hvor ressurssterk denne keiseren var.

Men nok om hæren. Noe som kanskje var like flott, var alle selgerne. Som noen sikkert har nevnt før, så er Kina en ganske stor prute nasjon. Så når selgerne til begynne med skal ha hundre kr for et sett med krigere, og du selvfølgelig nekter og de da går helt ned til sjue kr, så skjønner man at det kanskje ikke var så flott som man trodde i utgangspunktet. Dette er vel bare et tegn på at vi har fått noen drevne prutere i klassen, som mest sannsynelig vil få noen flotte kupp framover.

250311-xian-103

Etter en flott dag på utgravningsplassen, bar det tilbake til hostellet for litt avslapping. Før vi dro på en dumplingsbanket. Hvor vi, korrekt antrukket i trenings tøy og møkkete klær, ble servert dumplings av ymse slag. Det hele ble avsluttet av en flott forestiling fra Tang-dynastiet, hvor det var flere dansenumre og instrumentale stykker. Så nå takker jeg for meg, og ønsker dere en god leseopplevelse videre, når de andre overtar.

Per Martin

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.