Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

22. mars – Fridag i Chengdu & Dujiangyan

20110321-img_0237

Etter å ha kommet tilbake til Chengdu etter den harde turen på Emeishan hadde vi i dag en fridag, med valgfritt alternativt opplegg. Sammen med Vebjørn og ledet av Sumin sto jeg i dag litt tidlig opp og tok lokalbuss (som tok sin tid i den travle trafikken) til jernbanestasjonen og videre tog (etter en god del venting) til Dujiangyan, en by et stykke utenfor Chengdu, for å se på verdens eldste fungerende irrigasjonssystem, nesten 2500 år gammelt. Selve irrigasjonssystemet i Dujiangyan var veldig imponerende, og særlig var det interessant å lære om hvor omfattende utregninger som var gjort for å sørge for riktig vannmengde til de ulike elvene og for å forhindre oversvømmelse. Området rundt var også svært fint, med en rekke gamle templer og broer, men området hadde ikke helt kommet seg etter det omfattende jordskjelvet i 2008. Etter en stund i Dujiangyan tok vi toget tilbake til Chengdu, og kom tilbake til hostellet ca. halv fem.

Andre brukte heller dagen til å ta en siste tur til Chengdus sentrum, og en del hadde også spesielle ting de så etter; Gustav og Ingrid lette etter ny mobiltelefon, Olaf fikk kjøpt seg ny jakke, Per Martin ble nok en gang latterliggjort da han så etter sko med sin størrelse og mange brukte anledningen til å kjøpe seg blomsterpepper (med ulike planer om hva denne kunne brukes til) og andre krydder mens vi ennå var i Sichuan.

På kvelden møttes klassen igjen for å spise en siste felles middag med (mer eller mindre sterk)  sichuanesisk mat. Etter dette samles vi på terrassen på hostellet for å ta avskjed med Haibiao, som reiser til Hangzhou med et tidlig fly i morgen, men som vi forhåpentligvis ser igjen i Beijing, før vi pakker ferdig og gjør oss klare til å stå opp halv sju i morgen for å fortsette reisen, med fly, til Xi’an og det nordlige Kina.

Hilsen Erling

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.