Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

18. Mars – Chengdu

20110318-img_0068

Frokosten i dag var den samme som alltid; Kalde egg, halvstekt bacon, appelsinsaft med fruktkjøtt og toast som enten var for lite eller for mye stekt. Bussen vi hadde leid for denne dagen, var heldigvis bedre enn den vi brukte for å kjøre fra flyplassen til hostellet. Hvilket blandt annet betyr at den ikke kjørte midt mellom kjørefeltene. Etter omtrent en times kjøring (de fleste sov under det meste av bussturen) kom vi fram til pandaforskningssenteret, som best kan beskrives som en zoologisk hage. Selv om det er flott å få denne opplevelesn, og få se at det blir gjort noe for dem, er det synd at disse fantastiske skapningene er redusert til turistattraksjoner for å redde arten fra utryddelse.


Neste stopp denne dagen var på sanxingdui museumet, for å se på funn etter en gammel forsvunnet sivilisajon. Der fikk vi øretelefoner, hvorpå vi gikk rundt i museumet etter guiden, selv om de fleste ikke hørte etter. Når touren her var ferdig, og etter den to timer lange bussturen tilbake til dram travel hostel fikk vi resten av dagen til egen disposisjon.

Maren

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.