Kina – Midtens rike 中国班

Møre Folkehøgskule

13.mars Siste dag i Kunming

20110313-img_0155

I dag kune vi sove lenge og våkne opp til ferdig frokost på “the Hump” hostell, siden vi ikke hadde noe program på formiddagen. Noen brukte tiden til å utforske byen videre, mens andre gjorde seg ferdige med shoppinga på markedene i Kunming.

Klokka ett hadde vi skjekka ut av hostellet, og tok bussen til Xishan, Vestfjellet utenfor byen. Vi tok buss et godt stykke, og gikk den siste biten opp til toppen. Vestfjellet var et fint naturområde med sjarmerende, gamle daoistiske og buddhistiske templer og vakker natur, men også litt vel kommersielt med massevis av selgere og kinesiske turister (som vi forsåvidt har blitt ganske vant med). På vei ned igjen tok vi taubane, og fikk da et godt utsyn over hele Kunming og Diansjøen. Da vi kom tilbake spiste vi en felles middag med en rekke lokale retter på en tradisjonell restaurant, og fikk så litt tid til å ta en siste tur i byen eller sløve litt mer på hostellet før vi på kvelden gjorde oss klare til å ta nok et trangt nattog (med Vidar med skumle planer), denne gangen nordover i Yunnan, til Lijiang – Verdens ende.

Erling

Reisealbum 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.